Pagina 1 van 1

Behendigheid

Geplaatst: 18/03/15 17:03
door Muiske
Ik ga in April beginnen met Behendigheidstraining in Breda. Super gaaf! Wij zijn ooit gestart met een EG cursus maar bij die hondenschool werden slipkettingen en fysieke correcties gebruikt en dus zijn wij weggegaan daar. Ik heb daarna prive training gevolgd bij Marrianne in Hank maar eigenlijk nooit meer groepslessen.

Bob is nu net 3 jaar geworden en is eindelijk een stabiele hond aan het worden. Tijd om weer eens een training te doen dus. EG cursus leek mij niet zo heel veel aan omdat bob en het baasje beide adhders zijn. Dus lijkt mij behendigheid wel iets. Geen idee of Bob er ook zo over gaat denken. Hij houd wel van springen en met kunstjes enz bezig te zijn. Dus ik ben heel erg benieuwd. Ben nu al zenuwachtig :lol:

Re: Behendigheid

Geplaatst: 18/03/15 18:22
door Romke
Leuk!!!

Ik doe ook behendigheid. Echt super leuk om te doen. Moet wel een beetje bij de bouw van je hond passen.
En die zenuwen, ach... op crufts was er ooit een hond die midden in het parcours stond te poepen ;)

Re: Behendigheid

Geplaatst: 12/04/15 13:47
door Muiske
Vandaag de eerste training gehad. Was super leuk en bob vond het ook erg leuk. We hebben vooral over de poortjes gesprongen en dat was al lastig genoeg. Bob maaide als een bulldozer eerst alle poortjes gewoon omver haha. Elegant zal het nooit worden, maar ik zag bob er echt van genieten. Het in de groep trainen ging ook super, ik heb gewoon los met Bob kunnen trainen zonder dat hij wegrende.

Het enige minpunt was dat 1 van de trainers gelijk bij aankomst de opmerking maakte dat Bob wel toe was aan wat beweging, want hij was wel wat te dik. Dit is echt de allereerste keer dat ik dit hoor, bob is 30 kilo en zit bijna geen vet aan. Dus heb die vent maar even genegeerd.

Re: Behendigheid

Geplaatst: 12/04/15 19:49
door marie
Echt weer een hondenschool opmerking.

Re: Behendigheid

Geplaatst: 13/04/15 08:30
door Romke
Wat fijn dat het zo leuk was!!!
Mooi dat hij goed mee liep. Ik vind het fantastisch om te zien, hoe snel je deze sport opbouwt.

Muiske schreef:Het enige minpunt was dat 1 van de trainers gelijk bij aankomst de opmerking maakte dat Bob wel toe was aan wat beweging, want hij was wel wat te dik. Dit is echt de allereerste keer dat ik dit hoor, bob is 30 kilo en zit bijna geen vet aan. Dus heb die vent maar even genegeerd.


Pffttt..... lekker laten gaan.
volgens mij ben jij iemand die dat prima zelf kan beoordelen. Mijn teef weegt 33 kilo, en is echt niks te dik

Als hij nou echt te dik is, vind ik het goed dat ze er wat van zeggen, het is best een belastende sport voor de gewrichten. Bij ons zat er een benner senner, dat moet je gewoon niet willen.

Re: Behendigheid

Geplaatst: 13/04/15 09:33
door Susan78
Muiske schreef:Vandaag de eerste training gehad. Was super leuk en bob vond het ook erg leuk. We hebben vooral over de poortjes gesprongen en dat was al lastig genoeg. Bob maaide als een bulldozer eerst alle poortjes gewoon omver haha. Elegant zal het nooit worden, maar ik zag bob er echt van genieten. Het in de groep trainen ging ook super, ik heb gewoon los met Bob kunnen trainen zonder dat hij wegrende.

Het enige minpunt was dat 1 van de trainers gelijk bij aankomst de opmerking maakte dat Bob wel toe was aan wat beweging, want hij was wel wat te dik. Dit is echt de allereerste keer dat ik dit hoor, bob is 30 kilo en zit bijna geen vet aan. Dus heb die vent maar even genegeerd.

Ach, weer iemand die de ronde ribben van een lab niet begrijpt..... :confused: Lekker laten zwammen en geniet samen heerlijk van de training!!!!!! :klasse: :applaus:

Re: Behendigheid

Geplaatst: 13/04/15 21:51
door Milou
Wat gaaf dat jullie dat doen! Heel veel trainplezier verder.

Re: Behendigheid

Geplaatst: 05/07/15 11:36
door Binta
Wat leuk dat jullie dat.doen!
Wij willen met Binta ook behendigheid gaan doen, maar eerst door naar de gehoorzaamheid b2 en misschien de c ook nog.
Binta is nogal eeehhh onstuimig en enthousiast op de training en neemt nog wel eens de benen om vervolgens de trainsters te bespringen want die ziet ze als wandelende brok denk ik.
Binta doet alle oefeningen keurig maar als een van de trainsters beweegt trekt ze er een sprintje naartoe. :D
Vorige week hebben we een behendigheids oefeningen gedaan daar en de eerste keer was even wennen maar de tweede keer wist ze al beter wat de bedoeling was.
Maar een beetje meer stabiliteit heeft ze nog wel nodig denk ik....

Re: Behendigheid

Geplaatst: 05/07/15 18:05
door AnP
Als bob een grof gebouwde/ zwaar gebouwde lab is zou ik niet op de officiele hoogte training. Dat zijn namelijk behoorlijk hoge sprongen en krijgt hij iedere keer een fikse klap op zijn gewrichten. Ik zeg niet dat ie te zwaar is, ik ken bob geheel niet. Maas als die grof gebouwd is zou ik zeker small gaan trainen. Voor de leuk, niet wedstrijdgericht.
Ik train met asta recreatief, asta is een werklijn, maar dan nog vind ik de formele hoogte trainen iedere week teveel van het goede.

Re: Behendigheid

Geplaatst: 08/07/15 08:23
door Muiske
Ik train ook recreatief, echt op zn boerenfluitjes op een grasveldje. Bob is van een showlijntje maar hij is wel slank (we zijn hem inmiddels weer aan het bijvoeren omdat zijn ribben zichtbaar zijn). Ik weet niet wat de wedstrijdhoogte is maar volgens mij zitten wij daar wel onder. Hoogte is onder de knie.

Re: Behendigheid

Geplaatst: 08/07/15 11:25
door Romke
Onder de knie is echt laag
Wedstrijd hoogte is errug hoog, doe ik ook niet met mijn lab. wedstrijden loop ik toch niet.
Wel wat hoger dan onder de knie, doe het liever lang en laag, dan hoog en problemen

Re: Behendigheid

Geplaatst: 08/07/15 16:21
door Muiske
Ja, het is ook een makkie voor Bob maar we hebben een boomer en een ander kleine onherleidbare kruising in de groep. Voor hen is het meesterlijk hoog. (is ook geen gezicht 2 van die kleintjes op behendigheid)

Re: Behendigheid

Geplaatst: 08/07/15 20:31
door Romke
Wij hadden in 1 serie een teckel, echt fantastisch. Liep alles goed in een slof tempo, zo laag mogelijk.
Nu ook nog een heel klein hondje, die goed hoog kan springen.

De hindernissen worden versteld tussendoor, een aantal springen op wedstrijd niveau en een paar wat lager