Constant zieke pup

Post hier ervaringen met fokkers.
Caramella

Constant zieke pup

Ongelezen berichtdoor Caramella » 05/06/12 08:51

Hallo allemaal.
Ik zou graag het verhaal willen vertellen over mijn 8mnd oude choco lab Kara, hopend dat ik hier wat meer duidelijkheid/informatie kan krijgen.

Eind vorig jaar verwachtte wij een pup van een gerenomeerde Cattledog fokker. Na maanden van wachten en hopen, kwam hier helaas maar 1 pup uit en die hielden de fokkers zelf(was vantevoren afgesproken). Ze gingen voorlopig ook geen nieuw nest meer fokken, dus ik ben rustig aan op zoek gegaan naar iets anders.
Zo kwamen we uit bij een "geregistreerde" Lab fokker, hier 5 minuten met de auto vandaan, dat was handig !
Ze had nog 2 teefjes, een zwarte en een bruine, beide 10 weken ongeveer.(met stamboom)
Eenmaal aangekomen, kwamen 2 tankjes op ons afgerend, zéker geen 10 weken, maar we zijn toch maar even blijven zitten.
Na wat gekletst te hebben, viel mij meteen op dat de zwarte héél druk was en de bruine hing lekker tegen m'n been te knuffelen.
Wij wouden graag een bruine, dus na lang beraad thuis, toch maar besloten de bruine te nemen.
Mijn gevoel bleef echter zeggen, dat deze pup niet fit kon zijn, maar ik ben niet bekend met Labradors en de fokker zei dat de bruine gewoon "heel aanhankelijk" was.

Een paar dagen later de pup gaan halen, ik gevraagd wat onze rechten waren, mocht er iets mis zijn. De fokker antwoordde met "mijn pups zijn 100% gezond en als er iets is, breng je haar maar terug, of ga je naar mijn dierenarts". Ach ja, zal wel goedkomen..
Later zagen we thuis op de papieren dat ze al 15 weken oud was !
Half 7 thuis, even tot rust komen, pup wat gesnuffeld en toen begon de ellende... de hele nacht diarree en overgeven, niet eten, rillen, piepen.
Ik heb naast haar geslapen en gepoetst, dacht dat 't spanning was, maar de volgende ochtend stond ze nog niet meer op.
Dierenarts gebeld (onze, want het is een vriendin van de familie), moest met spoed komen. Eenmaal aangekomen meteen aan 't infuus en daar blijven, zwaar uitgedroogd en verzwakt.
Berg pillen en speciaal voer gekocht, daarna ging het wel weer.

Tot ong. 2 weken later, zelfde verhaal.. weer pillen en nog lichter voer.. paar weekjes goed en wéér ziek.
Zo zijn we nu al 5 maanden aan't klooien (sorry voor mijn woorden, maar meer is het niet).
Minstens 1x per maand pillen en spuiten, duur voer en toezien hoe ze zich ellendig voelt.

Verder doet ze het geweldig, op de pup cursus (we gaan inmiddels naar de EG1 over 3 weken), thuis met de kids, een geweldige hond.
De fokker houdt vol dat dit iets is dat ze hier zou hebben opgelopen, DA zegt hardnekkige voedselintollerantie, dat 100% zeker al haar hele leven zo is.
Ik mocht de pup terug brengen, tegen (waarschijnlijk) geld terug, maar aangezien ik bang was dat ze haar door zou verkopen of in zou laten slapen, hebben we haar maar gehouden.
Ik heb haar aangegeven bij Raad van Beheer en alle Labradorverenigingen daar en Raad van Beheer kon mij zelfs vertellen dat ze de ouderdieren niet eens hebben laten testen op erfelijke ziekten etc.
Al met al dus een hele slechte fokker !

Nu wil ik hier niet boem haar naam neer zetten, maar Kara's kennelnaam staat onderaan ^^.
Kent iemand mensen met pups van haar of heeft iemand ervaring met haar ?
Ik ben behoorlijk aan 't eind van m'n latijn, ik weet niet hoe lang ik dit nog volhoud, die angst en zien hoe mijn meiske pijn en ongemak heeft.
Volgende week maar bloed- maag- en darmprofiel laten maken, want het heeft nu lang genoeg geduurd....

Bedankt dat ik even mijn verhaal kwijt kon, ik heb de helft niet eens verteld, maar het werd een beetje lang. Mvg Marjolijn en Kara

Gebruikersavatar
speurneus carola
Speurneus
Speurneus
Berichten: 4863
Lid geworden op: 31/01/03 20:48
Locatie: veldhoven

Ongelezen berichtdoor speurneus carola » 05/06/12 09:27

ooit getest op giarda parasiet? dat is ook iets wat steeds terug komt als er niets aan gedaan wordt.

wat voor voer kreeg ze mee van de fokker? snap dat de fokker een beetje gelogen heeft over de leeftijd, maar als ze 15 weken waren heb je zeker minimaal een overschrijvingsbewijs (eigendomsbewijs) meegekregen en entingspaspoort daarop had je gelijk ter plaatse kunnen zien wat de leeftijd was, ze waren met stamboom.

en dat de ene pup bij je komt zitten gelijk zegt helemaal nix over de gezondheid van een pup.

als de voedselallergie echt het enige is wat je pup mankeerd, denk ik dat het wel meevalt, al waren de ouders getest had dit daar toch niet uitgekomen, mocht straks blijken dat ze hd of ed of iets aan de ogen mankeerd, dat weer wel.

maar een maag/darm probleem of allergisch voor bepaald voer... nee is geen teruggeef garantie item in een contract daar kan je bij de fokker weinig mee, behalve als de fokker zo goed is om de pup daarvoor terug te nemen maar wettelijk denk ik niet dat je een poot hebt om op te staan.
pups zijn nu eenmaal binnen een paar uur als ze diaree hebben uitgedroogd dus dat infuus is ook niet echt raar

zou toch eens giarda laten testen, of een andere da nemen en kijken wat die er van zegt.
al me kinders uitgevlogen

Roos

Ongelezen berichtdoor Roos » 05/06/12 09:28

Wat een ellende, dat is toch niet de verwachting als je een pup aanschaft :(
Het zal wel gebeurt zijn neem ik aan, maar is zij goed getest op giardia?
Wat is een bloed/maag en darmprofiel en wat kun je bereiken met dit onderzoek?

Het is wel "jammer" dat je direct naar jouw eigen da bent gegaan, jullie hadden zoals ik het begrijp een afspraak dat je naar de da van de fokker zou gaan als er iets was.
Maar dat is nu niet meer anders, ik wil jou wel heel veel sterkte wensen met dit meisje, rot hoor als je hond zo vaak ziek is :(

Lunatic
Speurneus
Speurneus
Berichten: 6346
Lid geworden op: 03/03/08 14:45
Locatie: Lelystad
Contacteer:

Ongelezen berichtdoor Lunatic » 05/06/12 09:35

Idd laten testen op giardia en overzetten op een goede KVV zonder granen!
Sterkte.
Groetjes Lin en een :bruinpootje: van Max en een :zwartpootje: van Luna, Doran en Zinzi

AnP
Hele grote hondenneus
Hele grote hondenneus
Berichten: 1765
Lid geworden op: 24/09/09 12:26
Locatie: Delft
Contacteer:

Ongelezen berichtdoor AnP » 05/06/12 11:12

Heel herkenbaar, kan Tinlo aanraden qua granen en glutenvrije kvv. Verder opnieuw laten testen op giardia en desnoods preventief met panacur behandelen. Klinkt heel erg als giardia.

SE-Labradors
Middelgrote hondenneus
Middelgrote hondenneus
Berichten: 352
Lid geworden op: 11/02/09 14:43
Locatie: Kerkrade (Zuid-Limburg)
Contacteer:

Ongelezen berichtdoor SE-Labradors » 05/06/12 13:35

heel erg voor je dat je zo aan het sukkelen bent met je pupperd van begin af aan er kan altijd iets zijn of gebeuren maar vind dat je als fokker wel daar bent en moet zijn en helpt enz, een pup geef je niet zomaar terug als nieuwe baas en wissel je ook niet in voor wat anders enz, heel gemakkelijk om het probleem zo simpel af te schuiven naar jullie als de koper en niet eens fatsoenlijk te gaan kijken wat en hoe, een pupje kan altijd een bacterie enz meenemen uit het nest enz, moet zelf afkloppen dat ik dat nog niet heb gehad in mijn nesten, hij kan ook idd eens wat opgelopen hebben, maar dan nog ben je er vind ik persoonlijk voor je puppenmensen.... ik ga verder geen commetaar geven op de kennel uit Kerkrade, wel vind ik het jammer als fokker ook uit kerkrade dat ik dit lees van bij iemand die ik jaren geleden goed kon dat er blijkbaar niks is veranderd bij Kim en haar kennel :( en toch nog steeds op die wijze doorgefokt word bij hun zonder stamboom en nu al zelfs zonder de ouders te voorzien van keuringen op heupen en ellebogen, ogen enz...heel jammer....ik lees zoiets als dit verhaal van jullie van een puppy van die kennel van daar niet voor het eerst, jammer en heel triest vooral voor jullie en de pupperd zelf... ik dacht een aantal jaren geleden zelfs gehoord te hebben dat ze gestopt waren met het fokken van labradors, naderhand weer dat het jack russels waren waar ze mee zouden gaan fokken en toen weer opnieuw labjes waren waar ze mee zouden gaan fokken :? ik volg dat ook even niet meer sorry
Afbeelding
AfbeeldingEmpress Of Brownbank Cottage - Kruimel/Empie
AfbeeldingSmallville's Empress Can It Be Love - Chayenne

Gebruikersavatar
brigitte064
Hele grote hondenneus
Hele grote hondenneus
Berichten: 1088
Lid geworden op: 06/01/09 17:46

Ongelezen berichtdoor brigitte064 » 05/06/12 16:26

Sorry Diana, maar nu krijg ik toch bijkans een lachstuip, asjeblieft zeg.....

Nou, on topic dan maar weer..

Potverdorie, dit is heel erg vervelend, voor jullie, maar ook vooral voor jullie kleine Kara :(
Ik neem aan dat t meiske inmiddels al op giardia getest is, immers dat is toch zowat het eerste wat een dierenarts doet als een pupsel aan de diarree blijft, mocht dat nog niet gebeurd zijn, dan moet je dat als eerste doen.

Het kan heel goed zijn dat t meiske dan voedselintolerantie heeft, het is toch een kwaal waar steeds meer honden last van lijken krijgen, en zeker de hondjes die niet gewend zijn aan divers voedsel in hun nesttijd.

Gelukkig stappen steeds meer fokkers over op vers voer in de afspeentijd, zodat de maagjes van de hondjes ook wat aankunnen als ze het nest verlaten.

Je zou eens kunnen proberen, als giardia en andere parasieten uitgesloten zijn, een detox te doen, en dan je hondje eens op verantwoord vers vlees te zetten, in heel veel gevallen is dit werkelijk waar de oplossing.
Er zitten op dit forum heel veel vers-specialisten, die je hier vast mee willen helpen.

Heel veel succes met t kleine meiske!!
Afbeelding

SE-Labradors
Middelgrote hondenneus
Middelgrote hondenneus
Berichten: 352
Lid geworden op: 11/02/09 14:43
Locatie: Kerkrade (Zuid-Limburg)
Contacteer:

Ongelezen berichtdoor SE-Labradors » 05/06/12 20:42

Graag gedaan Brigitte, hopenlijk heb je er een betere dag door en maakt je dat vele malen gelukkiger en voel je je er beter door 8)

terug on topic, heel veel succes met jullie meisje en hopenlijk komt alles snel goed en vind je de beste oplossing....
Afbeelding

AfbeeldingEmpress Of Brownbank Cottage - Kruimel/Empie

AfbeeldingSmallville's Empress Can It Be Love - Chayenne

Caramella

Giardia

Ongelezen berichtdoor Caramella » 05/06/12 21:30

Hoi allemaal, bedankt voor jullie reacties !
Als eerste dachten wij nu ook weer aan Giardia, maar daar is ze op dag 1 met een snaptest negatief op bevonden.
Toch maar weer laten doen en daarna de maag en darmonderzoeken.

Verder is Kara ook erg klein en weeg weinig, ongeveer een 5-6 mnd pup en haar achterhand ontwikkelt zich ook niet optimaal.
We zwemmen (ondiep water)en wandelen veel met haar (verharde en onverharde wegen).
Ze krijgt momenteel Trovit en Acidophilus (poeder om de darm actief te maken/houden) en dat gaat redelijk, maar zodra het stabiel is, wil ik zsm over op VVV.

Nog over de fokker.. alles dat ze ons verteld heeft is een leugen, van de gezondheid van de ouderdieren, het aantal nesten van mams, de geboortedatum, de leefomgeving, haar zogenaamde aansluiting bij vereniging, zelfs het voer dat ze voerde etc.
Elke Lab pup is tegek om te zien, maar eenmaal thuis begint de ellende !
Voor toekomstige kopers raad ik jullie aan om bij andere fokkers te gaan, deze mevrouw is door en door slecht en enkel op geld belust.
Ik had beter naar mijn gevoel moeten luisteren, maar mensen als haar rekenen op de "ooohhh-factor" die de pups hebben, mensen zeggen niet snel nee tegen zo'n hoopje liefde.
Ik dacht er goed aan te doen een pup met stamboom te kopen, vader komt van een schijnbaar goeie kennel, maar helaas blijkt maar weer, dat papieren geen garantie op goede fok zijn :(
Nogmaals, allemaal erg bedankt !
Groetjes Marjolijn en Kara <3

royenmarjolein
Hele grote hondenneus
Hele grote hondenneus
Berichten: 1624
Lid geworden op: 01/03/10 15:39
Locatie: Kerkrade

Ongelezen berichtdoor royenmarjolein » 05/06/12 21:49

Max heeft vorig jaar ook een tijdje last gehad van chronische darmklachten. Wij dachten toen ook aan Giardia en ik heb toen gevraagd om een snap test. Mijn DA adviseerde mij dit niet te doen, omdat die zogenaamde snap test niet betrouwbaar genoeg is. Het is een soort momentopname. Stel jouw hondje zit 'vol' met giardia, maar tijdens de test wordt het niet gemeten wordt de test negatief bevonden. Terwijl er wel Giardia aanwezig is.
Bij Max is het waarschijnlijk een uiting geweest van stress, omdat wij toen midden in een verhuizing zaten.
Ik zie dat je ook in Kerkrade woont. Ik weet niet welke DA je hebt, maar wij gaan naar dierenkliniek Smeets op de Elbereveldstraat in Spekholzerheide en die kan ik je echt aanraden. Wij hebben ten tijde van de darmklachten ook een soort homeapathisch DA geconsulteerd in Eygelshoven. Ook heel tevreden over!
Daarnaast vind ik de tips die je van de andere forumleden hebt gekregen heel goed en nuttig. Als het inderdaad voedselintolerantie is, zou ik ook beginnen met KVV.
Groetjes, Roy en Marjolein en een pootje van Max en Bob.

Tika Trails
Hele grote hondenneus
Hele grote hondenneus
Berichten: 1271
Lid geworden op: 11/09/06 13:38
Locatie: Nieuwediep
Contacteer:

Ongelezen berichtdoor Tika Trails » 06/06/12 07:27

Ik dacht er goed aan te doen een pup met stamboom te kopen, vader komt van een schijnbaar goeie kennel, maar helaas blijkt maar weer, dat papieren geen garantie op goede fok zijn
Nogmaals, allemaal erg bedankt !
Groetjes Marjolijn en Kara <3


Buiten het fijt om dat ik het erg vervelend voor de pup vindt, ben ik het niet eens met deze text!
Je had zelf beter naar de papieren moeten kijken en vragen, maar heb dit blijkbaar niet gedaan. Ook had je bijvoorbeeld de NLV kunnen bellen om te vragen naar de ouderdieren, vóór de aanschaf van de pup, iets wat pupkopers geregeld doen om zeker te zijn.
Ik ken deze fokker niet, maar vindt het niet netjes hoe jullie zijn behandeld, maar aan de andere kant, misschien hadden jullie meer tijd moeten uit trekken voor de aanschaf van een labrador en niet over 1 nacht ijs gaan...... Voor de Cattle dog hadden jullie ook de tijd uitgetrokken.

Ik denk dat je geen poot hebt om op te staan bij dit soort fokkers. Zeker als er geen contract is.
Veel succes met de pup, met KVV moet dat zeker gaan lukken.

Caramella

reactie

Ongelezen berichtdoor Caramella » 06/06/12 08:39

@ Tika Trails .. we HEBBEN de papieren gekeken, maar mevrouw "kon de rolluiken niet open doen, omdat haar kozijn kapot was" dus het was er te donker om heel uitgebreid daar te zitten kijken. Verder hebben we wel degelijk de ouders opgezocht, vandaar dat ik al schreef dat papa van een goede (zoals mensen rondom me en zelfs RvB zei) kennel kwam etc.
Het is niet over 1 nacht ijs gegaan en ik vind het ook niet echt fair dat er meteen gesuggereerd word dat ik haar even snel impulsief heb gekocht.
Ik heb maanden voor de koop onderzoek gedaan naar wat ik precies wou (hetzelfde voor de cattledog) en we hebben haar daar niet on the spot gekocht !
Dat ik niet zoveel verstand van officiele dingen als papieren heb, zoals blijkbaar de meesten hier, dat is een feit.. maar mijn bedoelingen waren goed.
Ik heb 2 eerdere honden gehad, beide met papieren, van goede fokkers en daar ging alles geweldig.. ik was me er niet van bewust dat je op deze schaal besodemieterd kunt worden en dan ook nog zo dicht bij huis !

Ik heb me aangemeld bij dit forum om te kijken hoe ik Kara wat fitter kan krijgen, misschien wat leuke wandelmaatjes hier in de buurt en vooral heel, héél veel info.. niet om afgestraft te worden op mijn gebrek aan professionaliteit o.g.v. fokken en de fouten van die trut !
Aan liefde en als nodig medische steun komt het Kara hier niks te kort. Ik denk dat ze blij mag zijn dat ze hier terecht is gekomen, omdat wij wel de middelen en zin hebben om haar te helpen.
Nogmaals, mijn bedoelingen waren goed, ik maak me zorgen om haar, that's all..
Ja, misschien had ik dat extra half uur daar moeten zitten, ja misschien had ik nee moeten zeggen, ja misschien zien we dingen over het hoofd.. shoot me, ik probeer tenminste wat, dat kun je niet over elke hondenbezitter zeggen !

Toch bedankt voor de reactie, groetjes Marjolijn en Kara

Caramella

Snaptest

Ongelezen berichtdoor Caramella » 06/06/12 08:43

Trouwens.. mij is verteld dat microscopisch onderzoek juist een momentopname is ?
In een snaptest word dna van Giardia gezocht, dood of levend, zelfs deeltjes van Giardia zou voldoende zijn.
Dus zou effectief de snaptest een vele betere precieze conclusie moeten geven.
Of ben ik hier ook al weer fout mee geinformeerd ?

Gebruikersavatar
brigitte064
Hele grote hondenneus
Hele grote hondenneus
Berichten: 1088
Lid geworden op: 06/01/09 17:46

Ongelezen berichtdoor brigitte064 » 06/06/12 09:05

Als ik zo onbeleefd mag zijn, wie is de pappa van kara dan?

Dan vwb de snaptest.
Een snaptest is een momentopname, een uitgebreide fecestest is een driedagen test.
Welnu, wat is nu beter, eigenlijk zou je beiden moeten doen, zodat de parasiet werkelijk uitgesloten is.
Immers, stel nu dat de feces schoon was ten tijde van de snaptest (doordat jouw hondje bijv. net ontwormd was) dan lijkt t of zij geen parasieten heeft, maar, imiddels is de ruimte waarin zij verblijft besmet, dus de kans dat ze de parasiet weer vangt is levensgroot aanweizig, welnu, bij een driedagen feces test is dat te zien.
Afbeelding

Noah/Bruce
Middelgrote hondenneus
Middelgrote hondenneus
Berichten: 437
Lid geworden op: 23/12/11 11:50
Locatie: Scheemda

Ongelezen berichtdoor Noah/Bruce » 06/06/12 09:12

Het heeft geen zin om elkaar met verwijten te gaan bestoken over wat Marjolijn nu wel en niet heeft moeten doen, wij hebben allemaal een groot nadeel en dat is dat we mensen zijn, die zijn er in soorten en maten, ik heb zelf ook altijd de neiging om van het goede in een mens uit te gaan, vaak gaat dat goed en soms wordt je met de neus op de feiten gedrukt.

Heel veel mensen die een pup( om het even welk ras) aanschaffen doen dat impulsief en weten vaak niet uit wat voor nest het dier komt, heel vaak gaat dat goed en het is des te schrijnender voor Marjolijn dat ze willens en wetens is besodemieterd, ondanks haar goede onderzoeken, ik hoop dat het allemaal goed komt met Kara en laat je niet te veel uit het veld slaan , succes
TRAMPS LIKE US.......BABY WE WERE BORN TO RUN


Terug naar “Fokkers”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast