In Heemstede wordt er een hondendag georganiseert

Plaats hier informatie en vragen over alle hondenactiviteiten die niet onder een andere categorie vallen.
retrieverliefhebster
Snuffelneus
Snuffelneus
Berichten: 58
Lid geworden op: 06/03/12 06:21

In Heemstede wordt er een hondendag georganiseert

Ongelezen berichtdoor retrieverliefhebster » 08/08/13 17:59

Voor de liefhebbers onderstaand evenement:

Heemskerk organiseert een hondendag

Op zondag 25 augustus organiseert de gemeente van 11.00 tot 15.00 uur op het kermisterrein achter het gemeentehuis, een Hondendag. De Hondendag wordt georganiseerd in het kader van het nieuwe hondenbeleid, dat op 1 januari 2013 is ingegaan. De grootste verandering in dit beleid is de 100% opruimplicht, ook op de losloopvelden.

Om dit nieuwe beleid te promoten én om honden en hun baasjes iets leuks te bieden, heeft de gemeente met enkele hondenbezittende buurtbewoners een ontzettend leuk programma in elkaar gezet. Kom langs met of zonder hond, iedereen is welkom!

Op deze dag kunnen mensen met hun hond een parcours lopen, onder begeleiding van instructeurs. Er worden demonstraties gehouden van behendigheid, para-agility, schapen drijven en zelfs doggy-dance. Voor de kinderen met hun hond is er een wedstrijd "Wie kan het leukste kunstje met zijn hond?" en u kunt meedoen met een prijsvraag.

Verschillende marktkramen zijn aanwezig op het terrein. Dierenarts Jyoti en trimsalon MGM Dog Wash, bij hun kan men terecht voor vragen over vachtverzorging en het welzijn van de hond. De dierenambulance komt met een auto waar iedereen even in mag kijken en natuurlijk geven de vrijwilligers informatie over de dierenambulance. Dierenspeciaalzaak van Someren, het KNGF en zelfs een hondenfotograaf en radio Heemskerk zijn aanwezig! Goed voor Elkaar komt met speciaal voor deze dag gemaakte lekkernijen voor honden en hun baasjes. Bij de gemeentestand kan men terecht voor informatie over het nieuwe hondenbeleid en gratis koffie of thee krijgen met een Zeeuwse bolus.

Het belooft een interessant programma te worden met georganiseerde demonstraties van de Duinhonden, de Kynologenclub Amsterdam, de Kennemerhondenschool, Kynoconnect, Para-agility (hulphond), en Speckled Sheep (schapen drijven).

U komt toch ook!

Terug naar “Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast