Stop Broodfokkers

Plaats hier verhalen van de Labradors die minder geluk hebben gehad in hun leven. Het is verboden om schokkende foto's of filmpjes direct op het forum te zetten, bij eventuele doorverwijzing erbij zetten dat de link schokkende beelden bevat!
Marlies

Stop Broodfokkers

Ongelezen berichtdoor Marlies » 04/04/11 11:40

Ik herinner me niets van de plaats waar ik geboren ben. Het was er duf en donker, en we kwamen nooit in contact met mensen.
Ik herinner me nog wel mijn moeder en haar zachte pels, maar ze was zo dikwijls ziek en ze was heel mager. Ze had bijna geen melk voor mij en al mijn broertjes en zusjes. Ik herinner me dat vele van hen stierven en ik miste hen zo.

De dag dat ik van mijn moeder werd weggehaald, herinner ik me nog als de dag van gisteren. Ik was zo triestig en bang, mijn melktandjes waren nog maar pas doorgekomen. Ik had feitelijk nog bij mijn mammie moeten blijven, maar ze was zo ziek.
Bovendien bleven de mensen zeggen dat ze geld nodig hadden en dat ze de vuiligheid die mijn zusje en ik maakten beu waren.

Dus werden we gekooid en werden we naar een vreemde plaats gebracht. Enkel wij beiden. We kropen dicht tegen elkaar en we waren bang. Er was niemand om ons te knuffelen of te aaien. Zo veel te zien, en zo veel geluiden, zo veel geuren! We werden naar een winkel gebracht met heel veel verschillende dieren! Sommigen kwaakten!... Sommigen miauwden!... Sommigen piepten!...
Mijn zuster en ik werden in een klein kooitje gesmeten. Ik kon er andere puppies horen. Ik zag mensen naar me kijken.

Ik hield wel van kleine mensjes, ze leken wel lief en leuk. Ze wilden zelfs spelen!
De ganse dag bleven we in die kleine kooi.
Soms kwamen er nare mensen die op het glas klopten en ons bang maakten. Af en toe werden we uit de kooi gehaald om vastgehouden te worden door de mensen of gewoon om ons te bekijken. Sommigen waren lief, weer andere deden ons pijn. Dikwijls zeiden ze "Ooooh ... ze zijn zoooo schattig! Ik wil er eentje!". Maar nooit gingen we met iemand mee.

Mijn zusje stierf vorige nacht, toen het donker was in de winkel. Ik legde mijn hoofdje op haar zachte vacht en voelde het leven uit haar magere lijfje verdwijnen. Ik had hen horen zeggen dat ze ziek was en dat ik nu voor een spotprijsje zou verkocht worden, zodat ik de winkel snel zou verlaten. Toen het levensloze lichaampje van mijn zusje uit de kooi werd gehaald om weggegooid te worden, was mijn zacht gehuil het enige teken van droefheid.

Vandaag kwam er familie die mij kocht! Wat een zalige dag! Ze waren een lieve familie, ze wilden me zo graag, echt waar! Ze kochten me een etensbak en eten en het kleine meisje hield me zo liefhebbend in haar armen. Ik hield zoveel van haar!

De man en de vrouw zeiden dat ik een lieve, brave puppy ben! Ik werd Angel gedoopt. Ik hield ervan om mijn nieuwe mensen likjes te geven. De familie zorgde goed voor mij, ze waren zo lief en aardig en zacht. Ze leerden me het verschil tussen wat goed was en wat verkeerd was. Ze gaven me goed te eten en heel veel liefde! Het enige wat ik wou was om deze mensen te plezieren. Ik hield van het het kleine meisje en genoot ervan om met haar te spelen en rond te lopen.

Vandaag ging ik naar de dokter. Het was een vreemde plek en ik was bang. Ik kreeg een paar spuitjes, maar mijn beste vriend, het kleine meisje, hield me teder vast en zei dat alles in orde was. Ik was zo kalm. De dierenarts moet trieste woorden gezegd hebben, want mijn geliefde familie keek heel triest. Ik hoorde moeilijke woorden zoals heupdysplasie en iets over mijn hart.
Verder verstond ik nog flarden zoals broodfokkers en puppyfarms. Ik weet niet wat dat allemaal betekent maar het deed me pijn om mijn familie zo triest te zien. Maar ze hielden nog steeds van mij en ik hou ook zo veel van hen!

Ik ben nu zes maanden oud.
Terwijl de meeste pups sterk en robuust zijn en wilde spelletjes spelen, doet elke beweging me geweldig pijn. De pijn gaat nooit weg. Het doet pijn om te lopen en te spelen met mijn kleine lieve meisje. Het is ook moeilijk om te adem halen. Ik blijf mijn best doen om een sterke puppy te zijn, zoals ik feitelijk zou moeten zijn, maar het is zo moeilijk. Het breekt mijn hart om mijn vriendinnetje zo triest te zien. Soms spreken de vrouw en de man over " het is misschien tijd nu". Ik ga regelmatig naar de dierenarts, maar er is nooit goed nieuws. Ze spreken steeds over aangeboren problemen. Ik wil enkel maar de warme zon voelen, spelen, lopen en flodderen met mijn familie.

De vorige nacht was de pijn het ergst.
Pijn was nu een vaste gezel in mijn leven, het doet nu zelfs pijn om recht te staan en te gaan drinken. Ik tracht recht te geraken, maar kan enkel zachtjes huilen van de pijn. Ik word voor de laatste keer in de auto gezet. Iedereen is zo triest en ik weet niet waarom ...
Ben ik stout geweest?
Ik tracht altijd lief en braaf te zijn, wat kan ik toch verkeerd gedaan hebben?
Oh, als die vervelende pijn maar zou weggaan. Als ik de tranen van mijn vriendinnetje maar kon drogen. Ik tracht me te strekken om haar hand te likken, maar ik kom niet verder dan een kreet van pijn. De tafel van de dierenarts is koud. Ik ben zo bang. De mensen aaien en strelen me, ze huilen in mijn zachte vacht. Ik kan hun liefde en hun verdriet voelen. Ik slaag er in om zachtjes hun handen te likken. Zelfs de dierenarts lijkt niet zo angstaanjagend meer. Hij is lief en ik voel mijn pijn verzachten. De kleine meid houd me zacht vast en ik bedank voor al de liefde die ze mij gegeven heeft. Ik voel een zachte prik in mijn voorpoot. De pijn begint te verdwijnen, ik krijg een vredig gevoel. Ik kan haar nu zelfs zachtjes likjes geven. Ik kom in een droomwereld terecht, ik zie mijn moeder, mijn broertjes en mijn zusje in een verre groene wereld. Ze vertellen me dat daar geen pijn is, alleen vreugde en blijheid.

Ik neem afscheid van de familie, op de enige manier die ik ken, door zachtjes met mijn staart te kwispelen en door met mijn neus te snuffelen. Ik had gehoopt om heel veel dagen met hen door te brengen, maar het heeft niet mogen zijn. Ik hoorde de dierenarts nog zeggen: Puppies die in een dierenwinkel verkocht worden zijn meestal afkomstig van "broodfokkers en puppyfabrieken" .

De pijn is nu verdwenen, maar ik weet dat het nog jaren zal duren eer ik mijn geliefde familie terug zal zien.....

Als de dingen maar anders hadden kunnen zijn.......

Dit verhaal mag elders gepubliceerd of herdrukt worden in de hoop dat het broodfokkers zal stoppen om geldgewin na te streven in plaats van aan het welzijn van de dieren te denken.

mullermariska
Speurneus
Speurneus
Berichten: 2486
Lid geworden op: 02/03/09 14:56
Locatie: Den Haag

Ongelezen berichtdoor mullermariska » 04/04/11 12:22

:( :cry:
Groetjes Mariska en een lebber van Izzie en Shiva

:zwartkopje: Lola ( Kink's Lola van de witte hoeve's hof ) 7-3-1998 - 14-7-2008
:blondkopje: Izzie ( Mayberry's Dream Curious Isabel) 4-2-2009
Bull terriër : Shiva 3-8-2010

Gebruikersavatar
sharon66057
Speurneus
Speurneus
Berichten: 5080
Lid geworden op: 12/07/09 13:10
Locatie: Lelystad

Ongelezen berichtdoor sharon66057 » 04/04/11 12:26

:cry: :cry:
Afbeelding

:bruinpootje: Noah

Zeg me dat je nooit weg zal gaan....
Dat kan ik je niet beloven.
Maar als je aan me denkt, zul je me zien...heel even, in de verte...

R.I.P Rebel en Nero, samen voor altijd in mijn hart...

esmoezie
Speurneus
Speurneus
Berichten: 5575
Lid geworden op: 18/05/09 13:35
Locatie: ZO-Brabant

Ongelezen berichtdoor esmoezie » 04/04/11 15:53

:cry: :cry: :cry:
groetjes Juliette

:zwartkopje: Keo 26-03-2009
:blondkopje: Harvey 30-07-2015

daantjuh85
Hele grote hondenneus
Hele grote hondenneus
Berichten: 1334
Lid geworden op: 04/01/11 16:40
Locatie: Wormerveer

Ongelezen berichtdoor daantjuh85 » 04/04/11 16:05

:cry2: :verdriet: :ellendig:

Debby
Hele grote hondenneus
Hele grote hondenneus
Berichten: 1360
Lid geworden op: 06/03/11 13:42
Locatie: Friesland
Contacteer:

Ongelezen berichtdoor Debby » 04/04/11 16:38

:cry: :cry:

renate
Speurneus
Speurneus
Berichten: 2645
Lid geworden op: 13/02/09 08:43
Locatie: Rijen

Ongelezen berichtdoor renate » 04/04/11 16:58

dit verhaal heb ik al eens eerder ergens gelezen en het blijft me steeds kippenvel en tranen bezorgen :cry:

Dit kan ieder hondje zijn die uit de broodfok komt ongeacht wat voor ras :cry:

Gebruikersavatar
Lupos
Speurneus
Speurneus
Berichten: 3871
Lid geworden op: 19/11/08 08:50
Locatie: Moordrecht
Contacteer:

Ongelezen berichtdoor Lupos » 04/04/11 17:25

verschrikkelijk en dagelijkse realiteit voor en dankzij al die mensen die NU of eigenlijk GISTEREN een goedkope "rashond" willen hebben... Het verhaal op zich zal geen verandering brengen, blijven hameren op het zoeken naar een gedegen fokker en niet te kijken naar de portemonnee wel!!
Afbeelding

http://www.labradorforum.nl/hij-wil-dat.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Cial (Excalibur Cial V.t. Jagersgilde) 22-03-2012

daantjuh85
Hele grote hondenneus
Hele grote hondenneus
Berichten: 1334
Lid geworden op: 04/01/11 16:40
Locatie: Wormerveer

Ongelezen berichtdoor daantjuh85 » 04/04/11 22:56

Lupos schreef:verschrikkelijk en dagelijkse realiteit voor en dankzij al die mensen die NU of eigenlijk GISTEREN een goedkope "rashond" willen hebben... Het verhaal op zich zal geen verandering brengen, blijven hameren op het zoeken naar een gedegen fokker en niet te kijken naar de portemonnee wel!!


Idd de kosten zal je in het begin niet hebben maar uiteindelijk wel en daar krijg (kan) je gratis en voor niks al die ellende bij!!! :cry:

Gebruikersavatar
Monica
Kleine hondenneus
Kleine hondenneus
Berichten: 174
Lid geworden op: 25/03/11 19:05
Locatie: Dieren

Ongelezen berichtdoor Monica » 05/04/11 22:29

Een goedkope hond kan ook doe net als ik haal hem uit het asiel.
Babs kwam uit het asiel en na haar overlijden vroegen ze of ik Kelly
wilde opvangen tijdelijk :? niets tijdelijk
Kelly is fokteef geweest bij een broodfokker en inbeslag genomen.
Ik kan die man nog steeds :evil: :evil: :oops: sorry
Afbeelding

kamal

Ongelezen berichtdoor kamal » 28/04/11 20:32

Sinds 1 januari hebben wij een Labrador uit het asiel gehaald.

onze Doutze komt bij een broodfokker vandaan uit België.
Ze kwam in het asiel terecht in België, daar was ze te veel, toen werd ze naar het dodingsasiel gebracht, samen met nog 2 labradors, ze zouden daar afgemaakt worden, omdat ze te veel was, toen werden ze alle 3 naar het asiel in Almelo gebracht, en daar hebben wij haar vandaan gehaald.

Doutze was in het begin echt doodsbang voor alles, wandelen durfde ze niet, ze was niet zindelijk, ze vertrouwde alleen onze honden en katten, zodra we naar haar keken of te dicht bij kwam was ze weg.
ze wilde eerst alleen maar brood eten, brokken kende ze niet.

Nu 3 maanden later gaat het erg goed, ze is dol blij als we thuis komen, ze is dol op brokken, en de hondenkoekjes.
Ze vind wandelen steeds leuk, ze heeft ook ontdekt dat een modderpoel erg leuk is om erin te duiken, dus regel matig hebben we een zwarte labrador.

Ze wordt geschat tussen de 6 en 9 jaar.

Maar ik vind zeker dat de broodfok moet stoppen, je geld verdienen over de rug van een hond is walgelijk.

groetjes Kamal

M_n_q_e
Hele grote hondenneus
Hele grote hondenneus
Berichten: 1258
Lid geworden op: 07/12/10 12:12

Ongelezen berichtdoor M_n_q_e » 28/04/11 21:27

@kamal

Kan zo maar zijn dat een van de twee andere labradors die je noemde onze Trix is.
Wij hebben Trix begin maart uit het dierenasiel (Noordbroek) in Almelo gehaald.

Ook Trix is met sprongen vooruit gegaan. Ze heeft schrikneigingen waar ze (denk ik) niet meer vanaf komt. Maar verder is ze een compleet andere hond dan toen we haar ophaalden.

kamal

Ongelezen berichtdoor kamal » 04/05/11 06:05

M_n_q_e schreef:@kamal

Kan zo maar zijn dat een van de twee andere labradors die je noemde onze Trix is.
Wij hebben Trix begin maart uit het dierenasiel (Noordbroek) in Almelo gehaald.

Ook Trix is met sprongen vooruit gegaan. Ze heeft schrikneigingen waar ze (denk ik) niet meer vanaf komt. Maar verder is ze een compleet andere hond dan toen we haar ophaalden.


de andere 2 labradors waren een reu en een teef.
Tooske en Thomas ook blonde labradors.

Maar Trix die heb ik toen daar ook gezien, een zwarte lab.
wat leuk dat jij haar hebt geadopteerd.

onze Doutze heeft dat ook nog steeds dat ze snel schrikt, ik denk ook dat dat er niet uit gaat. dat maakt mij niet uit.

heb je nog foto's van haar.

Groetjes Kamal

Gebruikersavatar
jolandatb
Middelgrote hondenneus
Middelgrote hondenneus
Berichten: 324
Lid geworden op: 06/03/11 15:40

Ongelezen berichtdoor jolandatb » 14/05/11 14:52

ow wat erg.... :mad: :cry: :cry:

M_n_q_e
Hele grote hondenneus
Hele grote hondenneus
Berichten: 1258
Lid geworden op: 07/12/10 12:12

Ongelezen berichtdoor M_n_q_e » 16/05/11 10:54

kamal schreef:
heb je nog foto's van haar.Trix is verassend moeilijk op de gevoelige plaat vast te leggen maar hier toch wat links naar een paar kiekjes van haar.

http://i1187.photobucket.com/albums/z38 ... rworst.jpg
http://i1187.photobucket.com/albums/z38 ... Trix-1.jpg
http://i1187.photobucket.com/albums/z38 ... epTrix.jpg
http://i1187.photobucket.com/albums/z38 ... /stoel.jpg


Terug naar “Lab-leed”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast