Pagina 1 van 1

3 Miljoen zwerfhonden in Roemenie

Geplaatst: 12/04/11 17:30
door Michiel
Roemeniƫ wil 3 Miljoen zwerfhonden afmaken. Wordt vandaag over beslist. Ik snap dat ze overlast veroorzaken, maar om dat dan op deze manier op te lossen??

http://www.nu.nl/opmerkelijk/2489896/ro ... onden.html

Michiel

Geplaatst: 12/04/11 18:20
door sbientje
tsja maar ja, wat moet je met 3 miljoen honden?? Ik zou niet weten waar ze met al die beesten heen moeten. Ik denk niet dat je ze via een asiel geplaatst krijgt. Mits het humaan gedaan wordt (dus neit doodknuppelen) ben ik niet tegen dit plan.. Al is het wel erg jammer dat het moet :(

Geplaatst: 12/04/11 18:55
door Nino&Toosje
Heel spijtig Michiel maar ik vind ook dat ze het moeten doen, mits het op een "verantwoorde manier" gebeurd.
Wist je dat er in sommige landen honden , die na een tijdje helemaal verwilderen, zich samendoen in roedels en dat er al mensen aangevallen en verscheurd zijn?
Denk je eens in, je bent aan het wandelen met je kindje , komen er plotseling 7 honden op je af, die maar een ding willen, je kind verorberen.
En je houd ze niet tegen hoor!!
Het is vreselijk dat het moet, maar ik ben wel een voorstander. :(

Geplaatst: 12/04/11 19:36
door Michiel
Ik heb hier ook wel dubbele gevoelens over hoor :wink: Het zo maar, zonder er iets aan te doen, door laten gaan kan ook niet. Dan lopen er binnen niet al te lange tijd meer zwerfhonden dan mensen rond in ( en buiten ) Roemenie. Aan de ene kant ben ik dus ook niet tegen, want hoe wil je 3 miljoen honden op een goede en verantwoorde manier opgevangen krijgen...met alle ziektes, onvermijdelijke gedragsproblemen en overige risico's. En inderdaad, wat Dorette zegt is ook iets om mee te nemen. De honden kunnen op een gegeven moment verwilderen en "terugvallen" naar hun oerinstinct. Dus roedels vormen en jagen op alles wat eetbaar is...

Wat mij het meeste raakt is toch dat wederom door toedoen van de mens zoveel dieren een voortijdig einde tegemoet kunnen zien. :cry:

Michiel

Geplaatst: 12/04/11 19:38
door Nino&Toosje
Michiel schreef:Ik heb hier ook wel dubbele gevoelens over hoor :wink: Het zo maar, zonder er iets aan te doen, door laten gaan kan ook niet. Dan lopen er binnen niet al te lange tijd meer zwerfhonden dan mensen rond in ( en buiten ) Roemenie. Aan de ene kant ben ik dus ook niet tegen, want hoe wil je 3 miljoen honden op een goede en verantwoorde manier opgevangen krijgen...met alle ziektes, onvermijdelijke gedragsproblemen en overige risico's. En inderdaad, wat Dorette zegt is ook iets om mee te nemen. De honden kunnen op een gegeven moment verwilderen en "terugvallen" naar hun oerinstinct. Dus roedels vormen en jagen op alles wat eetbaar is...

Wat mij het meeste raakt is toch dat wederom door toedoen van de mens zoveel dieren een voortijdig einde tegemoet kunnen zien.
:cry:

Michiel
Ja Michiel, dat raakt mij ook. :(