Pagina 9 van 10

Geplaatst: 15 dec 2012, 23:00
door rimanime
Ik dacht ze in kleine stukje te snijden, maar zelf denk ik ook dat het te zenig/taai is om te drogen. Morgen maar iets anders halen bij de supermarkt :wink:

Geplaatst: 15 dec 2012, 23:05
door Saskia.Bernadette
Kipfilet gaat goed, of hart! :D

Geplaatst: 18 dec 2012, 11:10
door Nancy
Juich! De postbode heeft net de droogmachine gebracht!

Hij is voor onder de kerstboom, dus ik weet eigenlijk nog van niets natuurlijk... :lol:

Geplaatst: 18 dec 2012, 11:22
door Saskia.Bernadette
Nancy schreef:Juich! De postbode heeft net de droogmachine gebracht!

Hij is voor onder de kerstboom, dus ik weet eigenlijk nog van niets natuurlijk... :lol:
Je gaat er vast veel plezier aan beleven Nancy! :D

Geplaatst: 18 dec 2012, 17:00
door Carlijn
Misschien rare vraag, maar hoe lang kun je gedroogd vlees bewaren??
en uh zou je het ook op de houtkachel kunnen doen????
gr Carlijn

Geplaatst: 18 dec 2012, 17:06
door Nancy
Op de kachel zou je het meer bakken denk ik... Aan een touwtje erboven lijkt me meer op drogen of misschien eerder op roken... Palinkje erboven en gaan ;)

Ik las al dat je gedroogde spullen ook kunt invriezen voor de zekerheid... Voor Jonas (met open verhemelte), wil ik het drogen, maar niet keihard maken om hem mee te kunnen belonen of zo voor het lekkere... Dat zal ik minder lang goed kunnen houden en daarom dus invriezen...

Geplaatst: 18 dec 2012, 17:15
door Saskia.Bernadette
Ik vries gedroogde dingen in en zo kan ik ze heel lang bewaren. Eenmaal ontdooit blijft het dan ook nog geruime tijd goed overigens. :) Niet dat voertjes hier lang genoeg blijven liggen om te bederven met alle trainingen die ik doe. :D

Geplaatst: 19 dec 2012, 08:54
door Carlijn
Hangend boven de dichte kachel??? MMMh moet lukken volgens mij.
Roken is meer iets voor de potkachel.....
Misschien gewoon proberen.???/

Geplaatst: 19 dec 2012, 10:40
door Els
Ik denk dat je niet vrolijk gaat worden als je iets boven of op je kachel gaat drogen. Denk ook even aan het vocht wat eruit gaat komen en de geur. Nou vind ik kip persoonlijk nog lekker ruiken, maar pens word een heel ander verhaal.

Vliegen zal je in deze tijd van het jaar weinig last van hebben. Open en bloot drogen heeft zeker niet mijn voorkeur.

Anders misschien even op barfplaats kijken, met de zoekmachine. Ik weet dat er mensen zijn die vleesjes buiten of in de schuur te drogen hangen, maar ook niet in huis.

Geplaatst: 22 dec 2012, 10:58
door Carlijn
mmmh ja niet aan gedacht... vooral pens is niet echt lekker.....
ach ja het was maar een idee....

Geplaatst: 27 dec 2012, 11:58
door Ester007
Wat een goede tip die droogmachine.
Ik droog vaak rundernekpees ( geel haar) in de garage of tuin. Maar in de winter duurt dat wel heel lang.

Ik heb nou ook de dikke pees die op het sucade stuk zit in de garage hangen.

Geplaatst: 14 jan 2013, 19:39
door Ester007
[Ik heb nou ook de dikke pees die op het sucade stuk zit in de garage hangen.[/quote]

Mmm schimmel erop. Weggooien dus. Ik ga nu zo een machientje aanschaffen.

Geplaatst: 05 feb 2013, 16:11
door Nancy
Vandaag voor het eerst de machine gebruikt voor de honden (soms duurt het even ;) )

De kinderen hadden hem al gebruikt voor appels, dat beviel goed en ze vonden ook wel dat ze zo chips konden maken, niet dus: ieuwwww... :lol:

Lamshart vanmorgen in hele dunne plakjes gesneden en de machine aangezet. Het verbaasde me eigenlijk dat er gewoon helemaal geen lucht vanaf komt!
De hondjes zijn gelukkig in ieder geval!

Volgende keer kipreepjes!

Geplaatst: 05 feb 2013, 16:20
door rimanime
Nancy schreef:Vandaag voor het eerst de machine gebruikt voor de honden (soms duurt het even ;) )

De kinderen hadden hem al gebruikt voor appels, dat beviel goed en ze vonden ook wel dat ze zo chips konden maken, niet dus: ieuwwww... :lol:

Lamshart vanmorgen in hele dunne plakjes gesneden en de machine aangezet. Het verbaasde me eigenlijk dat er gewoon helemaal geen lucht vanaf komt!
De hondjes zijn gelukkig in ieder geval!

Volgende keer kipreepjes!
Werkt verslavend hè...... :wink:

Geplaatst: 18 apr 2013, 17:45
door rimanime
Staat vast wel ergens, maar ben te lui om het op te zoeken :hehehe:

Ik heb gehakt gedroogd, althans dat wil ik. Maar het lukt niet om het gehakt goed droog te krijgen. Ik heb er voor de binding een ei door gedaan. Gebruiken jullie extra mager gehakt of de normale versie ?