Pagina 1 van 1

Knasters

Geplaatst: 16 jun 2012, 22:19
door ElisabethErnstDave
Wij geven onze meisjes kvv Energique we zijn heel tevreden en de dames hebben keurige keutels daardoor :) Nou hebben ze op aanraden van mijn schoonzus uit Nieuw-Zeeland een paar keer van de slager hier in Twente "knasters"gehad daar waren onze meisjes super gek op maar die heeft de slager niet altijd eigelijk bijna nooit nou wil ik dat bestellen maar ik weet niet hoe dat in het nedelands heet :oops:

Geplaatst: 16 jun 2012, 23:31
door Herman 70
Is knasters niet een dialect voor kraakbeen?

Geplaatst: 16 jun 2012, 23:57
door M_n_q_e
Ik ken het alleen maar van 'vroeger' dat we het rookten, en mijn opa gebruikte het woord wanneer hij vloekte, godverdeknasters. Tenminste, dat verstond ik altijd. :)

Maar goed, geen antwoord waar je wat aan hebt dus.
Maar dialect voor kraakbeen vind ik ook wel plausibel klinken.

Geplaatst: 17 jun 2012, 07:03
door Lupos
Bedoel je het gewricht van de koe waar de knie zit? Runderknars is dat :wink: De knieschijf is er dan af, maar de peesaanzet zit er vaak nog wel aan. Denk eraan dat dit afval is, en erg hard bot... Dit zeg ik mbt prijs. Veel mensen zijn woekerprijzen aan het betalen voor vlees-afval, omdat "barf" zo populair is geworden in de afgelopen jaren. Daarmee drijft iedereen de prijs op. Voor karkassen wordt rustig 2 tot 3 euro per kg neergelegd :shock: terwijl -voor de goede orde- het grootste gedeelte nog altijd in de kliko van de slager/slachter verdwijnt. Idem dito met pens. Knarsen krijg ik meestal gratis van de slachter als ik ze hebben wil. (maar meestal bedank ik ervoor :wink: )

Geplaatst: 17 jun 2012, 08:44
door ElisabethErnstDave
Lupos schreef:Bedoel je het gewricht van de koe waar de knie zit? Runderknars is dat :wink: De knieschijf is er dan af, maar de peesaanzet zit er vaak nog wel aan. Denk eraan dat dit afval is, en erg hard bot... Dit zeg ik mbt prijs. Veel mensen zijn woekerprijzen aan het betalen voor vlees-afval, omdat "barf" zo populair is geworden in de afgelopen jaren. Daarmee drijft iedereen de prijs op. Voor karkassen wordt rustig 2 tot 3 euro per kg neergelegd :shock: terwijl -voor de goede orde- het grootste gedeelte nog altijd in de kliko van de slager/slachter verdwijnt. Idem dito met pens. Knarsen krijg ik meestal gratis van de slachter als ik ze hebben wil. (maar meestal bedank ik ervoor :wink: )
Dat kan het heel goed zijn want als ik het kreeg bij de slager was dat ook gratis en nooit veel maar een paar stukjes. De meisjes vonden het heerlijk ze kregen het hier als extra beloning.Ze waren inderdaad behoorlijk lang bezig met een klein stukje knaster :) Wat is dan een goed alternatief en wat ik dan ook klein kan maken?