Stemmen: Verhalenwedstrijd

Regelmatig is er een wedstrijd. Doe mee en win!
Desiree
Erelid
Erelid
Berichten: 6699
Lid geworden op: 22/08/04 11:14
Locatie: Leidschendam

Stemmen: Verhalenwedstrijd

Ongelezen berichtdoor Desiree » 13/07/08 20:41

Verhaal 1

Wie was de mol....... :)

Heerlijk zo'n nieuwbouwwijk......lekker wandelen op "open" stukken die nog niet bebouwd zijn en tegelijkertijd heerlijk wegdromen....... :)

Zo hebben wij hier de dijk, een waanzinnige plek waar je met je hondjes kan wandelen zonder dat ze gevaar lopen voor grote autobanden en dergelijke.
Het zicht wat je hebt zijn uitgestrekte weilanden en toen er tijd aan de andere kant van de dijk 1 grote bouwput 8)

Er was toen nog geen pad aangelegd dus het was heerlijk banjeren door gras c.q blubber en zo liep in met mijn toenmalige pupsel Luna helemaal tot aan de hoge snelheidslijn.

Je kent het wel mp3-tje in je oren en een dartelende pup om je heen die van alles ziet en van alles wilde mee sjouwen :lol:

Totdat onze lieftallige pup met haar poezelige koppie ergens tussen het gras in de blubber verdween....... :roll:
Ik zei nog: " Luna schatje wat doe je, vindt jij daar een balletje of zo :???: ".........
Na een hoop gesputter, gesop en geploeter stak ze haar koppie weer boven de grond, de modder droop ervan af en zag ik dat nou goed....ze had iets in haar bekkie wat verdomd veel leek op een schattig klein pluizig zacht molletje :shock:

Ik dacht dat ik erin bleef, verstijfde helemaal en mijn hartslag maakte overuren.......shit waar is Ron als ik hem zo hard nodig heb.... :?

Ik hoorde dat arme wollige beestje een piepend geluid maken en mijn hart brak in tweeen :cry:
Luna daarintegen huppelde als een veulen in het rond, ontzettend blij met het geen zij "gevonden" had :o
Kwam ermee naar mij toe en rende dan weer heel hard weg, nog steeds met het "speeltje" in haar bekkie :(

De adrenaline gutste door mijn lichaam en heel stoer riep ik: LOS, HIER KOMEN, BLIJF, STA, AF :!: :!:
En god mag weten wat ik er nog meer uitkraamde :evil:

Luna werd speelser en wilder daarvan en de moed zonk me in de schoenen totdat ik daar stond te janken als een klein kind :cry:

Tot overmaat van ramp begon Luna met dat arme ding te jongleren, precies zoals een kat ook kan doen,.........van wie zou ze dat toch hebben..... :???: :?

Toen was het (gelukkig) snel afgelopen.....ik hoorde krak en nog wat gekraak, wat door merg en been ging en ondertussen was mijn misselijkheid al bijna tot een hoogtepunt gekomen en stond ik te kokhalzen boven het gras :help:

Luna stond op veilige afstand van mij het diertje naar binnen te werken alsof het een koekje was, ik zag haar slikken en slikken en toen was ie weg :shock: :oops:

Om vervolgens heel blij naar mij toe te komen, voor een aai en een knuffel omdat zij dacht zo braaf geweest te zijn......want ja als ik kom, hoe vaak ik er ook om heb moeten vragen ben ik braaf :groteknuffel:
Toen ik me voorover boog om haar aan de riem te doen, kon ik nog net mijn hoofd terug trekken voordat er een lerp van een tong over mijn gezicht heen zou gaan..... :ellendig:

Uiteraard zijn er nog een hoop gevalletjes wat wij zo met onze Luna hebben meegemaakt, maar dit is toch wel iets wat me lang bij zal blijven.... :boogie: :D
Laatst gewijzigd door Desiree op 21/07/08 10:01, 4 keer totaal gewijzigd.
Groetjes,
Désirée

Afbeelding

Desiree
Erelid
Erelid
Berichten: 6699
Lid geworden op: 22/08/04 11:14
Locatie: Leidschendam

Ongelezen berichtdoor Desiree » 13/07/08 20:44

Verhaal 2

9 1/2 Weeks

Op 8 mei zag Indipendance Boy of the Music Forest het levenslicht. Samen met 6 broertjes vond hij al snel de spenen van melkfabriek Pardoes. Vader Chablais Your Place or Mine was even een blokje om, sigaretten halen, er met de noorderzon van tussen. Tja, mannen! Gelukkig voor de pups was er een lieve mevrouw, haar man, dochter en een roedel labradors om te helpen met de moeilijke eerste dagen. U moet weten, 2 weken met de ogen dicht is geen pretje! Als geluk bij een ongeluk bestonden de eerste dagen vooral uit slapen en dan zijn dichte ogen natuurlijk een pré. Na ongeveer 2 weken werd het af en toe wat drukker in de beschermde omgeving waar ze tot dan toe de wereld al een beetje begonnen te verkennen. Grote mensen kwamen, zagen en werden door de puppies overmand. Al met al gingen de eerste 7 weken snel voorbij.

Zo begint het verhaal van Spicy McHaggis of the Music Forest! Wij, Bas en Renate, hebben Haggis op 27 Juni opgehaald bij Diana en mee naar huis genomen. Haggis is voor ons de best denkbare invulling van het gat dat Sandor (v/h Bos Beerschoten) op 20 april 2008 in ons leven achterliet. In het nieuwe nest aangekomen heeft Haggis meteen kennis mogen maken met zijn mede-nestgenoot: Eddy het konijn. Nu, Eddy is een ietwat apart konijn. Hij moet van mensen niets hebben tenzij het iets oplevert. Honden daarentegen zijn gewillige speelobjecten. Eddy was al niet bang van Sandor dus laat staan van Sandor in 't zwart en 10 maten kleiner! Al snel liepen ze achter elkaar door de tuin te sjezen waarbij dan de één, dan de ander de prooi was. Af en toe Haggis al in de bench gelegd wanneer hij voldaan en uitgeput door zijn hoefjes was gezakt. Al snel, time flies when having fun, was het bedtijd voor mijn huisgenoten en banktijd voor mezelf.

Inmiddels zijn we 2 weken verder. Door een chronisch te kort aan slaap mijnerzijds lijken die 2 weken wel 6 maanden! Haggis is 2 kilo zwaarder, behoorlijk gegroeid en voor zijn doen al een echte wereldburger. Af en toe dunne ontlasting, te laat met de plasrem en zeer ondeugend wanneer geen aandacht. Anderzijds gaan diverse oefeningen al naar behoren. Zit, af, los en vast kunnen beter, "Eet" gaat perfect :D Haggis en Eddy zijn dikke vrienden al wordt Eddy af en toe te intiem en wat opdringerig. Gelukkig kan Haggis steeds beter van zich afbijten, ik heb al een plukje staart uit zijn bek moeten vissen. Nu niet meteen de dierenbescherming bellen, Eddy maakt het hier zelf na en daagt Haggis gerust uit. Sterker nog, ik denk dat Haggis al vaker gebeten is dan andersom. Gelukkig blijft het bij spelend bijten daar geen van tweeën vooralsnog verwondingen heeft opgelopen.

De socialisatie van Haggis gaat naar wens. Dik, dun, gekleurd, gehandicapt: Alle soorten honden heeft hij mogen ontmoeten. Groot, klein, wild of onderdanig: Ook mensen zijn voor Haggis inmiddels een open boek. Favouriete hangplek is het Brabantpark. Met 2 grote grasvelden om te oefenen en te spelen, veel prikkels en af en toe een speelmaatje. Ik ken inmiddels 5 keer zoveel buurtgenoten als voorheen, wat dat betreft is een pup onovertroffen! Het enige waar Haggis moeite mee heeft is een grasmaaier. Nu, daar mag hij wat mij betreft ook uit de buurt blijven.

9 en een halve week. De tijd gaat echt snel en nog maar een paar maanden en Haggis is puppy-af, zeker qua uiterlijk. Dat moet ik me nog vaker beseffen, want af en toe trek je de haren uit het hoofd en had je stiekem liever gezien dat je een wel opgevoede hond in huis had gehaald :D

Naast een ongelooflijk lieve, leuke, schattige, speelse, ontdeugende veelvraat heb ik de laatste tijd nog iets nieuws mogen ontdekken en dat is het labradorforum. Zo tegen de tijd dat we op zijn zijn gegaan naar Haggis kwam ik op dit forum uit en sindsdien kom ik dagelijks wel even langs. Een verhaaltje schrijven over Haggis, dat altijd goed ontvangen wordt. Verhalen van andere lezen die altijd leuk of leerzaam zijn. Ik heb best veel ervaring op internet (het is m'n werk) en weinig fora waar men op de respectvolle manier van het labradorforum met elkander omgaat, mede dankzij de moderatoren natuurlijk! Mijn complimenten!

Bas & Haggis
Groetjes,

DésiréeAfbeelding

Desiree
Erelid
Erelid
Berichten: 6699
Lid geworden op: 22/08/04 11:14
Locatie: Leidschendam

Ongelezen berichtdoor Desiree » 13/07/08 20:46

Verhaal 3

Boeddha’s streken

Boeddha heeft een bench gehad zodat, wanneer wij niet thuis waren en ’s nachts natuurlijk, hij geen gekke streken kon uithalen in huis. Totdat hij een jaar en drie maanden was, toen mocht hij de woonkamer, gang en keuken tot beschikking hebben om te vertoeven. De gekke streken bleven achterwege, behalve een plant die omgedoopt werd tot kauwstaaf, en een paar plinten die mochten dienen als speelkameraad. Boeddha was al snel gewend aan het feit dat zijn bench er niet meer stond, zo dachten wij. Tot we op de plek waar zijn bench had gestaan een konjinenhok plaatsten met ons konijn Athos erin. Nu mag Athos weleens los rondlopen en lekker Boeddha pesten. Boeddha kan dan nog weleens enthousiast gaan lopen springen waardoor hij van mij altijd naar zijn plaats moet (zijn mand). Zo ook deze keer. Boeddha Plaats! Boeddha loopt naar het konijnenhok toe, steekt zijn hoofd door het deurtje en beseft dat hij er niet verder in kan..Hij probeert het nog een keer, steekt weer zijn hoofd door het deurtje en weer zie je hem denken..hoe kan dat nou…waarna hij mij ging zitten aankijken van vrouwtje is mijn bench gekrompen of ben ik zo gegroeid? Toen wist hij het weer en ging in zijn mand liggen.
Nu is dit natuurlijk niet echt een puberstreek, maar ook die heeft Boeddha wel gehad. Zo gingen we een keertje naar het strand van Wijk aan Zee op een warme zondagmiddag. Lekker even de verkoeling opzoeken voor de hondjes, want Toosje (en Dorette) waren ook mee. Dit hadden meer mensen bedacht want het was best druk. Toen kwam Boeddha met een leuk cadeautje aanzetten, een dode meeuw. Hij bleef rondjes ermee rennen. Zijn hoofd op standje “Kijk mij eens” en zijn staart die vrolijk liep te zwieren. Dus wat doe je dan als baas, dan probeer je, je hond bij je te krijgen door te fluiten, roepen, lokken met wat lekkers en natuurlijk weet je de aanhouder wint. Kleine kinderen liepen te wijzen naar hem en sommigen gilden zelfs. Anderen bleven stilstaan en bleven ook maar naar hem kijken en weer anderen dachten dat ze opmerkingen moesten maken van “moet je hem niet pakken” en “moet je hem niet achterna zitten”. Gelukkig kregen we hem uiteindelijk toch nog zover dat hij de meeuw losliet en mocht vervolgens aan de lijn even meelopen tot we vergenoeg van de dode meeuw waren, waarna hij weer lekker mocht gaan spelen.
Groetjes,

DésiréeAfbeelding

Desiree
Erelid
Erelid
Berichten: 6699
Lid geworden op: 22/08/04 11:14
Locatie: Leidschendam

Ongelezen berichtdoor Desiree » 13/07/08 20:48

Verhaal 4

Het was een mooie zondag ochtend in mei ik was net elf weekjes oud en goed en wel 3 weekjes bij mijn nieuwe baasjes leuke mensen hoor ook heel lief alleen wat kan die kerel streng zijn nee geef mij het vrouwtje maar die speelt meer met mij en die kerel met zijn oefen maar ja kan wel inmiddels al zitten.
Tsja nu ben ik wel het afdwalen van waar het echt om gaat het was dus zondag ochtend een mooie ochtend zaten in de tuin van ons van die beesten te fluiten vrouwtje vertelde mij dat waren vogeltjes.
Het enige waar ik aan kon denken was deur open ik moet plassen, alsof ze dat hoorde ging de deur open.
Op dat moment vloog ik naar buiten en was even vergeten dat mijn baasjes aan de tuin het werken waren en dus een en al “zooi” was.
Dus ik ging vol in galop de tuin in en gleed een meter of twee verder, dacht nog bij me zelf das wel leuk hoor maar het baasje die inmiddels naar dat rare apparaat was het zoeken.
Hoor hem nog roepen “Sharon waar is de camera” maarja hij was te laat want vrouwtje vond het tijd om te eten en gelukkig ook.
Na een heerlijke bak met brokjes lag ik weer in mijn bench en vertrok ik met de express naar dromenland.
2 uur later werd ik wakker kreeg de schrik van me leven zat een of ander blauw wezen voor mijn deurtje deur open had ik hem bij zijn nek en vertelde hij mij dat hij mijn vriendje wilde zijn ja eerst zen en dan geloven ik heb hem alle hoeken van de kamer laten zien en toen moest ik naar buiten van het vrouwtje en baasje liep met mij een stukje naar een klein mooi veldje.
Daar zaten nog meer gevederde beesten dacht meteen zou ik daar mee spelen kunnen dus zette de sprint in maar baasje wilde niet mee werken en zei “nee kameraad niks ervan even plassen en poepen en dan terug naar het vrouwtje”
Ja hoor ik zeg toch ook niet dat jij moet gaan plassen en poepen dus ik zal je krijgen en ga lekker hier liggen en beweeg me niet meer kijken hoe je dat vindt.
Balou!!!!(Dat ben ik dus) kijk eens en wat zagen mijn oogjes een koekje dus snelde ik me naar het baasje ik kreeg het koekje n we liepen terug naar een meter of 5 bedacht ik me in een keer dat ik eigenlijk zou gaan liggen en niet meer bewegen tsja dan maar zitten en niet meer verder.
Verdorie liet de baas de lijn los en liep door, verdorie die lat me alleen ik sprinten want de baas liep door.
Eenmaal bij de baas zei hij “goed zo jong” wat nou goed zo jong je liet me zitten.
Ik moest voor de deur zitten en de deur ging open en wat zag ik het vrouwtje, met ………….
Ja mijn grote vriend die bij was gekomen nadat ik hem de hoeken van de kamer heb laten zien, ben ik daar me gaan slapen in mijn bench en we hebben lekker gedroomd.
Maar een paar uur later (ik had wel nog eens gegeten, was wel lekker) ging het baasje met van die rubber dingen aan de tuin in ik mee, de tuin was toch al een zooi dus een plasje en drolletje van mij kon er ook nog bij heb ik met de baas nog gespeeld en ben erna in slaap gevallen en heb toen mijn eerste nacht door geslapen denk vertel het even aan jullie want ik ben inmiddels al ouder maar net zo gek als toen.

Groetjes Balou
Groetjes,

DésiréeAfbeelding

Desiree
Erelid
Erelid
Berichten: 6699
Lid geworden op: 22/08/04 11:14
Locatie: Leidschendam

Ongelezen berichtdoor Desiree » 13/07/08 20:51

Verhaal 5

Een paar jaar geleden ging ik regelmatig met mijn honden bij Soesterduinen wandelen. Tegenwoordig durf ik daar niet meer te komen.

Op een normale zaterdagmiddag parkeerden we de auto op de parkeerplaats bij Soesterduinen. Voor wie het daar niet kent. Een grote open zandvlakte waar een bos omheen ligt. Je kunt er heerlijk wandelen.

Terwijl we langs het bos lopen, richting de zandvlakte, zie ik Lara en Belle ineens opzij kijken. Heeeee wat leuk, de scouting had een spelletjesmiddag. Allemaal kinderen, die willen ons vast wel aaien. Ze namen een sprint op de kinderen af. Vlakbij de kinderen zagen en roken ze ineens iets veel leukers. Koekhappen!

Het volgende was in een paar seconden gebeurd, maar leek wel uren te duren. Lara en Belle zien het koekhappen, horen de kinderen gillen, zien 20 ontbijtkoeken in plakken in een openstaand busje liggen en duiken vol het busje in. Natuurlijk wild om zich heen happend om zoveel mogelijk binnen te krijgen. Ik ren de honden achterna, duik ook het busje in en lijn ondertussen scheldend de honden aan. Als ik uit het busje stap, zie ik allemaal kinderen plus begeleiders met open mond naar me staren.

Na een zielige sorry, heb ik de honden in de auto gegooid en ben naar huis gegaan. De honden lagen met een volle pens uit te buiken. Wat hen betreft gaan we morgen weer. Nog steeds vermijd ik Soesterduinen.
Groetjes,

DésiréeAfbeelding

Desiree
Erelid
Erelid
Berichten: 6699
Lid geworden op: 22/08/04 11:14
Locatie: Leidschendam

Ongelezen berichtdoor Desiree » 13/07/08 20:52

Verhaal 6

Mijn vrouwtje vond dat ik stonk
AYAY wat meur je vreselijk nou het zla je maar gezegd worden, mijn prachtig edel lijfje MEURT
Nu kent mijn Zwabber iemand met een BJOETIEFARM voor honden, daar kletst ze vaak heel gezellig mee, zo ook gisteravond Ik hoorde wel dat ze zei, die blubs van mij Loes die stinkt echt niet normaal meer, geedn probleem zegt Loeske, je komt morgen maar gezellig met je kudde bij mij meis, en dan gaan we AYAY eens goed nakijken oke Zwabber heeft ons vandaag in der bussie gepakt en we knorden naar deventer, en ja daar was loesje, mijn lieve lieve loesje, want ik herkende haar nog uit Rijssen van de show haar kudde wachtte ons op, en ja hoor na 2 snauwen had ik de rangorde door, en jatte ik gelijk de lege flessen uit de tuin, die ik met veel kabaal bij loeske in huis op de grond liet kletteren Marron liet zich op de bank ploffen, en kwam der niet meer af tis maar dat je je thuis voelt he Na de senseo, was het tijd voor mijn bjoetie behandeling ik wist niet dat ik zoveel haar had ik weeg nu zeker 10 kilo minder na de haarweghaalbehandeling, mocht ik in bad, ik werd gemasseerdddddddddddddddd heerlijk, ik kuste loeske telkens zo fijn vond ik het daarna kreeg ik nog een lekker luchtje op en ik werd ook nog weggeblazen maar zalig was het.Ik was een herboren blubbert
En als klap op de vuurpijl, werden we door Loes en haar hondjes meegenomen naar het bos, waar we heerlijk gewandeld hebben, loes heeft een lieve kudde vind ikke en ik heb weer een prachtig glimmende vacht, dus 2 vliegen in 1 klap kreeg ik maar mooi vandaag
Dank je loes voor de hele leuke leerzame middag voor ons allemaal
Groetjes,

DésiréeAfbeelding

Desiree
Erelid
Erelid
Berichten: 6699
Lid geworden op: 22/08/04 11:14
Locatie: Leidschendam

Ongelezen berichtdoor Desiree » 13/07/08 20:56

Verhaal 7

Het paardeverhaal :D :D
Het was heerlijk weer, het zonnetje scheen, dus de bups in de auto en naar het kanaal getogen :D
AYAY was helemaal door het dolle, en toen gebeurde het, hier haar verhaal :D
Ik was dus zoals mijn zwabber zegt helemaal door het dolle :? ik nam een run uit de auto en stoof het zandpad op, wapperende oortjes en lippen, dat voelt zo lekker fris die wind erlangs he, ik zag mijn afslag naar links al dichtebij komen :D daar is namenlijk een heel heel mooi weiland, voor mij alleen :twisted: met hoog gras, waar je zalig in kan sjezen :twisted: ik ging nog maar es wat harder, daar daar is de bocht, als een ware AYAY Schumacher ging ik door de linkse cykane, en dook mijn prachtig lief weilandje in :D maar toen toen :shock: :shock: :? der stonden een nee wel 2 grote zwarte reuzen mij vol verbazing aan te kijken, ik remde op mijn hardst :? :? ik stond stil, ik keek, ik draaide mij nog sneller om, en rende zo hard als mijn blubberpootjes mij konden dragen weer dat weiland uit, ik vloog achter vrouwtje en Marronneke, die helpen mij altijd, maar ik werd uitgelachen door vrouwtje, marron schudde alleen maar met der kop :cry: ik wil mijn weiland terugggggg :cry: :cry: :cry:
Groetjes,

DésiréeAfbeelding

Desiree
Erelid
Erelid
Berichten: 6699
Lid geworden op: 22/08/04 11:14
Locatie: Leidschendam

Ongelezen berichtdoor Desiree » 13/07/08 20:57

Verhaal 8

We hebben heerlijk gewandeld vanmiddag, het waaide regende en hagelde, maar we gingen op pad
Zwabber had haar extra zware wandelschoenen aangetrokken anders waait ze zo weg zegt ze pfff net of wij haar dan niet bij de broekspijpen zouden grijpen om haar naar beneden te trekken we laten zwabber niet zomaar weg vliegen van wie krijgen we anders ons voer dan
Maar goed, het kanaal zat er niet in vanmiddag zei ze, teveel bomen die op haar intelligente kuif terecht konden komen, of nog erger op ons dus het werd de Holec, daar staat maar 1 boom, en die kunnen we wel omzeilen zei ze dat is ons dus niet gelukt der kwamen allemaal takken uitvallen en zwabber moest springen voor haar leven ze rende richting het water, waar ze veilig was, wij mee natuurlijk, en wat zag mijn stoere Jachtoog 2 Birdies, meerkoetjes zei zwabber kijk es wat lief
Nou ik zal AYAY niet zijn om die op de golven dansende dingen niet eens van dichtbij te bekijken Marron keek me aan of ik ze zag vliegen, maar ik was een stoere blubbert, en dook zo de golven in oeps blubs proest wat een woest water, maar ik was vastbesloten om die beesten van dicht bij te bekijken, en ging ervoor, met mijn neus en oogjes vastbesloten richting birdies gericht naderde ik mijn doel
En Marron had gelijk, toen ik dichterbij kwam zag ik ze ineens vliegen
Heel mijn zwemavontuur in het water gevallen :cry: :cry: :D :D
_________________
Groetjes,

DésiréeAfbeelding

Desiree
Erelid
Erelid
Berichten: 6699
Lid geworden op: 22/08/04 11:14
Locatie: Leidschendam

Ongelezen berichtdoor Desiree » 13/07/08 20:59

Verhaal 9

ONZE ZENSEO ZWABBER
Het spoort niet Het is gek geworden
Het verhaal van ons , de zielige kudde van Zwabbert
Ze liet ons gisteravond zo maar 3 uur alleen, in een heerlijke gezellige woonkamer om in der SAUNA te gaan, jaja, mevrouw nam het ervan, we hoorden het wel, daarna ligbad, douche, aloe vera op dat ouwe vel , naja dat konden we nog wel verkroppen, ook al was onze zaterdagavond wel eenzaam het mens moet toch iets doen om der nog uit te zien he

Maarrrrrrrrrrrrrrrrr toen het beneden kwam, lekker rozig, heeft ze nog een peuk gerookt, keek ons aan en ploep, weg was ze, naar bed om 22. oo uur was de zaak donker hierzo nouuu leuke discozaterdag hoor voor ons

Ja heb maar medelijden met ons
Om Half 5 wie staat er lekker rozig en Fit beneden onzeeeee Zwabbert, of we zin hadden om mee te gaan naar het kanaal
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEE turlijk niet, wat een ONtijd
Maar helaas de zwabber wilde eens heel heel vroeg weg
Nuuuuuuuuuuuuuuu het was me reuze leuk, Fluppendale was niet te genieten(ochtendhumeur) Marron liep te slaapwandelen en ikke IKKE ben LOOPSSSSSSSSSSSSSSSSS
Yup ze is gratis af te halen, met der Miss zien we wel hertjes
Wij haten haar liggen hier nu nog uitgeteld,
Wie wil der gratis afhalen
Ogen gespiegeld
Ze heeft een lichte vorm van ED
En ze spoort niet
:shock: :D :D :D
Groetjes,

DésiréeAfbeelding

Desiree
Erelid
Erelid
Berichten: 6699
Lid geworden op: 22/08/04 11:14
Locatie: Leidschendam

Ongelezen berichtdoor Desiree » 13/07/08 21:01

Verhaal 10

Ik was nogal vervelend de laatste tijd, met het uit de auto gaan ik wachtte Ronnie op, en ging NEKHANGEN bij haar, das de nieuwste vorm van sport, je surft mee met een ander labje, maakt niet uit of het andere labje het leuk vind of niet Het is mijn hobby, ik doe de Hangnek
Nu heb ik natuurlijk een grote sterke surflabberd, van het merk Marron tot mijn beschikking en WOESJJJJJJJJJJJ ik vloog gewoon, echt prachtig dat vrije gevoel wat je al vliegende krijgt
Maar ineens vanmiddag ik stond al klaar om mijn surflab op te vangen voor weer een prachtige vlucht
ZIT AYAY Ja hier heyyyyyyyyyy, ik schrok, en plofte mijn derriere op het zand, en ik werd vast gehouden, zodat Freule Marron rustig uit de auto kon komen
Daggggggggggggg het nie he, Ik nam een aanloop, en jaaaaaaaaaaaa ik Hangnekte weer, maar helaas niet voor lang voor ik het wist kreeg ik een linkse hoek van Marron zij bijt niet zij bokst ikke was overdonderd en ineens voor ik het wist moest ik rennen voor mijn vege blubberlijfje Marroneke was me zat en jaagde me op en ze schopte me met der voorpoten onder mijn kont, en ineens beet ze me in mijn blubberbillen wel 3 x ik keek angstig achterom, maar ze was er en heeft me wel 1000 km opgejaagd
Vrouwtje maar lachen, eigen schuld dikke bult zei ze
Pffffffffffffffff ik probeer morgen wel weer te nekhangen hoor, zo gauw geef ik mijn nieuwe hobby niet op :D :D :D
Groetjes,

DésiréeAfbeelding

Desiree
Erelid
Erelid
Berichten: 6699
Lid geworden op: 22/08/04 11:14
Locatie: Leidschendam

Ongelezen berichtdoor Desiree » 13/07/08 21:02

Verhaal 11

Echt niet, geloof me
Het verhaal
Gisteren konden we niet wandelen AYAY Cuidado moest gerontgend worden op HD en ED, dus een rustig dagje, ook nadat we thuis waren, een heerlijk rustige Blubber, Marron snapte er niks van was helemaal confuus, geen nekspringende Blubbert, maar een lekkere luie ze vond het maar niks
Vandaag
Blubber was weer helemaal AYAY Cuidado, en we togen naar ons kanaal
Ik zette de auto aan de kant, staat er al een andere auto, met honden erin oke blubber werd woest wild en erg blij, tja je zult maar 1 dag kanaal gemist hebben he dan kom je toch vreselijk tekort als rechtgeaard Chielewoutje
Ik vraag netjes aan de andere honden dame, wilt u de honden er eerst uitlaten, en weg wandelen, dan wacht ik wel even ik was voorbeeldig
Geen antwoord een stoere blik kreeg ik dus ik nogmaals, of zal ik ze eerst eruit laten, dan wandel ik weg, en heeft u ook rust met u honden
Geen antwoord dus ik nog blij, oke ik ga wel eerst, als u even wacht, mijn kudde is erg blij op dit moment, dan ben ik zo weg
Geen antwoord
ik laat mijn addergebroed dus maar uit de auto, wat doet dat mens nu loopt naar haar auto, zet de achterdeur open, haar honden zitten vast in de bench, op zich keurig, en jaaaaaaaaaaa hoor, blubber duikt die wagen in der was geen houden meer aan, de narcose moest er nog uit denk ik geeft ze allemaal een dikke kus tja zo is mijn blubber om vervolgens met dezelfde speedway weer uit die auto te duiken, ik heb nog een excuus gestameld, zo van sorry het is een pup van marijke van ;t chielewout enzo en ben doorgelopen
Maar wel 1 ding AYAY heeft der wel aan de praat gekregen
Ze zei NOU NOU wat ben jij snel
En echt dit doet ze anders nooit :D :D
Groetjes,

DésiréeAfbeelding

Desiree
Erelid
Erelid
Berichten: 6699
Lid geworden op: 22/08/04 11:14
Locatie: Leidschendam

Ongelezen berichtdoor Desiree » 13/07/08 21:04

Verhaal 12

Sinds mijn 18 de leeftijd heb ik honden. Ik had ze al veel vroeger willen hebben, maar ja, ik had ouders die altijd vertelden:”als je ooit op jezelf woont, mag je zoveel honden nemen als je zelf wilt” Jaren geleden,, ik zal een jaar of 11 zijn geweest en woonde toen in Duitsland kwam bij ons i.p.v. sinterklaas de kerstman. Wij woonden toen die tijd op ongeveer het midden van een berg. Aan de andere kant van de berg woonde een klasgenote.Laat zij , die ik nooit had horen spreken over een hond, met kerst een ruwharige teckel krijgen. Jarenlang ben ik er van overtuigd geweest dat de kerstman zich vergist had in de bergkant. En ik was daarover heel verdrietig. Toen ik 18 jaar was ben ik op mijzelf gaan wonen. Om half een ben ik verhuisd, om half 5 had ik mijn eerste hond, uit het asiel gehaald. En sinds die tijd ben ik nooit zonder honden geweest.Vanaf het begin af aan ben ik met al mijn honden gaan trainen.
Gedrags en gehoorzaamheidscursussen en met sommigen ook jachttraining.
En , daar ben ik heel erg trots op, ik ben zowel met Whiskey ( eerste hond) als zijn opvolgers Branca, Ming en zelfs met Zara altijd eerste geworden bij de A, B, en C cursussen van de G&G. Supertrots was ik op mijn honden en op mij zelf.
Alle vorige honden waren bastaards, en toen kwam Toosje, Mijn eerste rashond.
Duur gekocht. Veel informatie van tevoren ingewonnen. Lang op gewacht.
Wat was ik groots op haar. Meteen ben ik gestart met de puppycursus.
En toen ze iets groter was , het echte werk. Beginnend met de gehoorzaamheid, in combinatie met een jachttraining.
Het kostte bloed, zweet en bijna tranen. Wat een muts had ik in huis gekregen.
Een dikkop , bijna niet te evenaren. De bananen groeiden zowat uit haar oren.
Maar goed, de eerste cursus kwamen we redelijk door. En toen de grote dag van het examen.
Vol goede moed naar het cursus terrein gereden. Aangelijnd volgen. Nou, dat ging toch eigenlijk al best netjes. Daarna zit, ook keurig. Daarna down , prima.
Ik werd heel erg relaxed. Als madammeke zo verder ging, kreeg ik gewoon weer een eerste plaats beker mee naar huis.
Maar, ik had eigenlijk slimmer moeten zijn. Een labrador, en dan ook nog blond.
Het gedeelde kwam eraan waarop de honden van de lijn af moesten.
Helemaal in het begin ging het nog goed. Tot dat ze een dummy moest apporteren.
Ze vloog op de dummy af, iedereen zei nog:”zo hey, die is snel”.
Ja, snel was ze zeker. Snel weg. Daar ging ze, ze had nog even een slinkse blik naar mij geworpen, alsof ze wilde zeggen,:”joehoe, daar ga je met je eerste plaats” en weg was ze.
Ze heeft het gepresteerd om het hele park door te sjeesen met de dummy. Eerst langs een bankje waar een ouder echtpaar van het zonnetje zat te genieten. Ze liet trots haar dummy zien en kreeg natuurlijk respons:” Oh, wat ben jij een brave hond, laat jij even mooi de dummy aan ons zien”. En ,hoewel ik over het algemeen heel veel respect heb voor oudere mensen, geloof me, ik vervloekte ze.
Want daar ging Toosje. Richting een stelletje voetballers. Op ongeveer 400 meter afstand.
Ze heeft het gepresteerd om haar dummy aan het volledige voetbalteam, ieder persoonlijk, te tonen. De staart ging steeds harder, dus ik begreep dat ze ook daar alle bewondering kreeg.
Ik had haar in gedachten al 3 keer vervloekt, 2 keer het vel over de oren getrokken, 7 keer op marktplaats gezet, maar de trukkendoos van mijn blondje bevatte nog meer.
Langs het park liep een behoorlijk brede sloot. En daar dook ze in , met dummy en al.
Heerlijk rondjes zwemmen en het duurde een tijdje voordat ik , rood van schaamte en zweet van het achterna lopen, daar aankwam. Zag ik het nou goed?? Het leek wel of ze mij grijnzend aankeek. En eruit komen??? Ho maar. Ik heb dus nog echt 10 minuten aan de kant van het water gestaan, en heb mij ondertussen afgevraagd wat mij ooit ertoe heeft bewogen om een labrador aan te schaffen.
Uiteindelijk toen ik net besloten had om mij om te draaien, kwam zij uit het water.
Bij de groep aan gekomen draaide ik mij om . Een daar kwam Toosje aan, zelf verzekerd, nog steeds de dummy in haar bek. Op 2 meter afstand bleef ze staan, maakte met haar hoofd een zwiep beweging en gooide op die manier de dummy voor mijn voeten met een blik alsof ze wilde zeggen:” je wilde hem toch zo graag hebben, nou, hier heb je hem dan”
Toen ging ze op afstand zitten en keek triomfantelijk in het rond.
Net alsof ze wilde zeggen:”Mijn vrouwtje kreeg kapsones, die dacht dat ze goed was met honden. Heb ik haar even afgeleerd” En ik zweer het, ze lachte erbij .
Ik ging naar huis. Niet met de felbegeerde eerste plaats. Nee, niet eens de tweede of derde plaats.
Ik durf het haast niet te zeggen. Het is de nachtmerrie in mijn leven.
We waren gediskwalificeerd!!!!
Groetjes,

DésiréeAfbeelding

Desiree
Erelid
Erelid
Berichten: 6699
Lid geworden op: 22/08/04 11:14
Locatie: Leidschendam

Ongelezen berichtdoor Desiree » 13/07/08 21:07

Verhaal 13

De schele prinses
Het was een prachtige zonnige dag in mei, Gollum was een maand of 7 en lekker puberaal. Ik had besloten samen maar eens een ommetje te maken in het park en haar lekker te laten zwemmen. We hadden een heerlijke wandeling achter de rug maar ik had nog niet zo'n zin om naar huis te gaan dus Gol en ik gingen lekker zitten in het al hoge gras. Ik zat een beetje te friemelen met een grassprietje en kriebelde dat een paar keer tegen Gollum's neusje om wat te spelen. Gol vond dat helemaal geweldig en nam ineens een snoekduik naar voren tegen me aan waardoor ik zo achterover kukelde van de lach. Ze lebberde m'n hele gezicht af en toen ik mijn ogen weer open deed was de hele wereld wazig. Potverdorie, m'n nieuwe bril was ik kwijt. Ik tastte wat om me heen, op zoek naar m'n bril, op zicht lukte het niet echt. Ik dacht als ik maar rondjes blijf kruipen op de plaats waar ik viel vind ik hem vanzelf wel.
Na 10 minuten tasten in het hoge gras zag ik het somber in en belde toen maar mijn toenmalige prins om de schele prinses te redden en te helpen zoeken. Ik wilde hem net ophangen toen ik Gollum in de smiezen kreeg, ze was al de hele tijd rondjes om me heen aan het rennen. Zag ik nou wat glinsteren in haar bek? Pas toen ik spleetjes van mijn ogen maken zag ik het goed; madame was heel trots met haar buit en rende rondjes om me heen met m'n bril in haar bek!
Plotseling had Gol ook allemaal bananen in haar oren en luisterde niet naar het commando HIER, die was veel te blij met haar pas overwonnen buit natuurlijk. Ik heb de trukendoos maar opengetrokken en deed net alsof ik iets heeeeel interessants zag in het gras wat ik nader moest onderzoeken; Oooooooh Gollum, wat is dat nou??? Gollum was geïnteresseerd en kwam ook maar even kijken, waarop ik de bril pakte en het commando LOS gaf. Gelukkig liet ze los en kon de schele prinses weer zien. Alhoewel de wereld in plaats van wazig nu gespikkeld was door de mooie tandafdrukken.
Ondertussen kwam de prins aangelopen die een snikkende schaterlach moest inhouden toen hij dit tafereeltje aanschouwde, Gollum was zo blij en lebberde weer m'n hele gezicht af, hoe kun je daar nou boos op worden? Ze had tenslotte geluisterd naar het laatste commando en met enige tegenzin gaf ik dan maar een koekje.
Dat had ze toch maar weer mooi voor elkaar.
Groetjes,

DésiréeAfbeelding

Desiree
Erelid
Erelid
Berichten: 6699
Lid geworden op: 22/08/04 11:14
Locatie: Leidschendam

Ongelezen berichtdoor Desiree » 13/07/08 21:08

Verhaal 14

Kennen jullie dat? Even snel een plasje plegen voor het eten?
Ik moet dat altijd even, want daarna is het verplichte uurtje rust!
De baasjes zeggen dat dat het beste is voor mijn maag.
Ik neem het maar voor lief, en doe wat ze zeggen.
Na een jaar, weet ik dat rond 6 uur, het vrouwtje mijn riem pakt en zegt: Kom even plasje doen voor het eten!! WAATT hoor ik.. Ik hoor ETEN.. JAAAA
Dus ren als een idioot naar de keuken.. Maar.. nee het vrouwtje zegt: Senna je weet dat we eerst gaan plassen op het veldje.
Ohja shit!! Das waar ook…
Dus hup ik aan de riem, en naar buiten… Maar ik was zooo blij dat ik straks eindelijk mocht eten dat ik geen plasje wilde doen maar naar huis wilde!
Mja ik zat aan de riem, dus ik kon niet eens naar huis wanneer ik dat wilde.
Maar toen!! Mocht ik van ’t vrouwtje nog even los op ’t veldje! JIPPIEEEE
Het vrouwtje klikt mijn riem af.. ENNNNN…

IK REN HEEL SNEL NAAR HUIS!! Haha, had ik het vrouwtje mooi te pakken!
T baasje was ook thuis, en die vond het al raar dat ik alleen bij de deur stond zonder het vrouwtje!
Die liet me snel binnen, en even later kwam ’t vrouwtje ook maar naar huis.
Wat ’t vrouwtje niet wist, maar ’t baasje wel had gezien, dat ik onderweg naar huis toch een klein plasje had gepleegd, want anders mocht ik vast niet eten!!

T vrouwtje zei nog, gelukkig wonen we in een woonerf, en was het veldje niet zo ver van huis.
Want eigenlijk was het wel een beetje gevaarlijk.. Maar ik heb beloofd het nooit meer te doen.
Al heeft ’t vrouwtje ook geleerd nooit meer het woordje ETEN te zeggen als ik nog moet plassen
:twisted: :D
Groetjes,

DésiréeAfbeelding

Desiree
Erelid
Erelid
Berichten: 6699
Lid geworden op: 22/08/04 11:14
Locatie: Leidschendam

Ongelezen berichtdoor Desiree » 13/07/08 21:09

Verhaal 15

'Het meisje van de sloot'

Maandag middag, het is een mooie zonnige dag, En zoals altijd lopen we langs een sloot waar Layla altijd in wil springen, paar meter verderop is een hondenlosloop veldje, daar laat ik Layla altijd spelen met de bal, Ik maak Layla los en gooi de bal een flink eind weg, Maar deze keer kijkt mevrouw er niet naar om, ze krijgt een eend in het vizier bij die ene sloot, En die dat is natuurlijk interessanter :???: Ze rent op die eend af, maar die eend is Layla lekker te snel af :D :D Dan springt ze in de vieze sloot, En ja hoor je kan het al raden lekker stinken, Ik Layla roepen nee hoor, en ook niet als ik weg loop. ze kijkt alleen op. En als ik naar der toeloop, word ze helemaal gek, en cross van de ene kant van de sloot naar de andere :kopstoot: Dus zit er dan maar 1 optie: Layla er uit halen. 8) Aan de overkant van de sloot zit een bankje, waar toevallig paar jongens zaten, en die alles al hadden gezien :braaf:
Dus ik zet 1 voet op de rand van die berm, en het was nogal glibberig en je kant het al raden, toen ik mijn andere voet er neer zette ging ik er lang onderuit :dom: Zat helemaal onder de modder.

En die jongens schaterde natuurlijk van het lachen :blij: :blij: en ik als 17 jarige schaamde me natuurlijk kapot, Maar layla kwam meteen kijken haha zo lief :verliefd1: En kon haar meteen toen pakken. En ik wist niet hoe snel ik thuis moest zijn :blij:

En regelmatig kom ik die zelfde jongen tegen en roepen ze: ''Heey, dat is het meisje van de sloot'' En ik loop dan met een grote grijns op mijn gezicht verder! :D
Waar Layla's streken wel niet goed voor zijn he? :wink:
Groetjes,

DésiréeAfbeelding


Terug naar “Labradorforum wedstrijd”