Van Den haag met ov --> naar hondenstrand

Plaats hier leuke wandelplekken.
roelien
Van Den haag met ov --> naar hondenstrand

Ongelezen berichtdoor roelien » 07/06/11 09:08

Hallo allemaal

Graag wil ik een bezoek aan Den haag een keer combineren met een bezoek aan het strand. Merel is namelijk nog nooit aan zee geweest en wel een ongelooflijke waterrat.

Wie weet hoe je van Den haag, met het openbaar vervoer, bij een honden strand kan komen?

Alvast bedankt!

groeten Roelien

Els
Speurneus
Speurneus
Berichten:6283
Lid geworden op:29/04/09 18:42
Locatie:Scheveningen

Ongelezen berichtdoor Els » 07/06/11 09:11

Ja. Met lijn 12 vanaf Hollands Spoor naar het eindunt in Duindorp en dan loop je zo door de duinen naar het Zuiderstrand. Stap bij het eindpunt uit en ga hier voor de tramremise en de snackbar langs de duinen in. Ga bij strandslag 10 het strand op. Dit strand is het hele seizoen toegankelijk voor honden. :wink:
Groetjes,
Els

Max, Voor altijd in ons hart.

roelien

Ongelezen berichtdoor roelien » 08/06/11 10:52

Bedankt voor de tips, hier kan ik wat mee!

groeten Roelien

Els
Speurneus
Speurneus
Berichten:6283
Lid geworden op:29/04/09 18:42
Locatie:Scheveningen

Ongelezen berichtdoor Els » 08/06/11 11:26

Wel even goed opletten dat je naar een hondenstrand gaat. Het Noorderstrand is niet toegankelijk voor honden vanaf het Zwarte pad tot de havenhoofden tijdens het zomerseizoen. (nu dus).

Van 15 mei tot 1 oktober gelden andere regels. In deze periode zijn honden op de volgende delen van het strand toegestaan:

Zuiderstrand
‘s Avonds tussen 21.00 en 7.00 uur op het hele Zuiderstrand.

Alle dagen, dag en nacht:

strandopgang 2
Ter hoogte van ingang Kijkduinpark/einde parkeerterrein Machiel Vrijenhoeklaan tot aan de grens met de gemeente Westland.

strandopgang 9

Bij de Kwartellaan tot aan strandopgang 10 (bij de Duivelandsestraat)

Noorderstrand
Alle dagen, dag en nacht: strandopgang aan het einde van de parkeerplaats van het Zwarte Pad tot aan de grens met de gemeente Wassenaar.

Regels voor honden op het strand
Op borden staat aangegeven op welke delen van het strand honden welkom zijn. Honden mogen daar loslopen. De hondenpoep moet wel worden opgeruimd. Op de overige delen van het Haagse strand zijn honden in de drukke zomermaanden verboden. Het verbod geldt 24 uur per dag.

In de periode van 1 oktober tot 15 mei mogen honden overal op het strand. Ook dan moet de hondenpoep worden opgeruimd. Mensen die hun hond uitlaten op het strand moeten altijd een schepje of zakje bij zich hebben op de poep op te ruimen. De hondenpoep kan in een gewone afvalbak worden weggegooid. Handhavingteams van de gemeente controleren of strandbezoekers zich aan de regels houden.
Groetjes,
Els

Max, Voor altijd in ons hart.


Terug naar “Wandeltips”