Zou de KNGF dit goedgekeurd hebben??

Vraag of vertel hier alles over de Labrador als assistentiehond.
rocky1

Zou de KNGF dit goedgekeurd hebben??

Ongelezen berichtdoor rocky1 » 11/06/09 22:58

Vol verbazing heb ik gekeken naar een pup van de KNGF die alle vier de avonden mee gelopen heeft met de avondvierdaagse. Gewoon de 10 km. Het beestje zwabberde wel met zijn achterpoten maar of dit kwam door moeheid of ergens anders door ik weet het niet.

Maar wat ik mij dus afvraag ....deze pup was hooguit 6 tot 7 maanden en zou dit dan mogen van de KNGF??????

Gebruikersavatar
speurneus carola
Speurneus
Speurneus
Berichten: 4847
Lid geworden op: 31/01/03 20:48
Locatie: veldhoven

Ongelezen berichtdoor speurneus carola » 11/06/09 23:42

miss aan kngf zelf vragen? vind 4 avonden 10 km wel heel errug veel
al me kinders uitgevlogen

Juno
Speurneus
Speurneus
Berichten: 2104
Lid geworden op: 14/08/07 22:06
Locatie: Velserbroek

Ongelezen berichtdoor Juno » 12/06/09 08:32

Wow, 10 km elke dag lijkt mij erg veel, zelfs als je overdag helemaal niets doet met de pup, hoe lang slenteren ze daar niet over!
Zou het niet kunnen zijn dat ze alleen de laatste kilometers hebben meegelopen , of heb je gezien dat hij elke avond alles meeliep? Voor de socialisatie is het wel goed, al zou ik persoonlijk maar één dag het onderwerp "avondvierdaagse" op de agenda zetten en dan zou ik alleen maar een minuut of 10 bij het verzamelen voor het vertrek óf bij de aankomst gaan kijken.

Ik zou het zeker even melden, ik vind dat geen klikken.
Het telefoonnummer van KNGF puppypleegzorg is 0800-0236020

Ik weet overigens dat er een zwart nest is van rond de 7 maanden, waarin pups voorkomen die koehakkig lopen... ziet er inderdaad heel zwabberig uit, maar dat zou geen kwaad kunnen.
Groetjes, Milou

Els
Speurneus
Speurneus
Berichten: 6283
Lid geworden op: 29/04/09 18:42
Locatie: Scheveningen

Ongelezen berichtdoor Els » 12/06/09 08:58

Bij het KNGF zijn ze onwijs streng met richtlijnen ect. Mijn buufje heeft een adoptiehond om het eerste jaar op te voeden voor ie naar school gaat. Ze mag meer niet dan wel. Niet zwemmen, niet fietsen, niet aaien met zn tuig aan, weinig traplopen, kreeg op der kop omdat ze in het ov was geweest met hem..
En die hond is al 14 maanden...

Ik sluit me aan bij Juno en zou zelf ook het KNGF bellen om dit te vertellen.

rocky1

Ongelezen berichtdoor rocky1 » 12/06/09 21:34

Heb haar drie avonden zien lopen met d'r hond en wel op alle punten waar ik ook naar mijn honden heb gekeken. Koos iedere avond ongeveer drie punten uit verdeeld over de route. Ga zeker even navragen bij de KNGF of dit kan en mag.

Het was trouwens een blond reutje!

Jullie horen van mij

rocky1

Ongelezen berichtdoor rocky1 » 16/06/09 19:30

Hierbij het antwoord van de KNGF nadat ik een mailtje heb gestuurd omtrent mijn vraag,

Geachte mevrouw Poort,Hartelijk dank voor uw vraag.

Het is voor een pup van KNGF Geleidehonden inderdaad belangrijk dat deze goed gesocialiseerd wordt. We willen graag dat hij in het eerste jaar met veel verschillende dingen en situaties in aanraking komt zodat dit gewoon voor hem wordt en hij later als geleidehond nergens meer van onder de indruk is. In dat kader is de avondvierdaagse een goede oefening. Veel mensen, kinderen, muziek noem het maar op.

Het is echter niet de bedoeling dat een jonge pup de avondvierdaagse ook zelf loopt. Een klein stukje met de wandeltocht meelopen kan best maar 10 km is te veel.

Wij zullen kijken of we aan de hand van uw beschrijving kunnen ontdekken om welk pleeggezin het gaat en ze hierover aanspreken.Heel hartelijk dank

Met vriendelijke groet,Ingrid Nijman

Hoofd PPZ

Miske
Speurneus
Speurneus
Berichten: 15223
Lid geworden op: 28/08/04 00:17
Locatie: Beerse
Contacteer:

Ongelezen berichtdoor Miske » 16/06/09 20:53

Goed dat je dat berichtje gestuurd hebt en hopelijk kunnen ze dat pleeggezin inderdaad traceren!
:zwartpootje: Kim en geleidehond op pensioen Olly, een zwarte labrador retriever van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden te Tongeren.

doggie
Speurneus
Speurneus
Berichten: 2127
Lid geworden op: 22/11/06 17:12
Locatie: Wervershoof

Re: Zou de KNGF dit goedgekeurd hebben??

Ongelezen berichtdoor doggie » 17/06/09 13:30

rocky1 schreef:Vol verbazing heb ik gekeken naar een pup van de KNGF die alle vier de avonden mee gelopen heeft met de avondvierdaagse. Gewoon de 10 km. Het beestje zwabberde wel met zijn achterpoten maar of dit kwam door moeheid of ergens anders door ik weet het niet.

Maar wat ik mij dus afvraag ....deze pup was hooguit 6 tot 7 maanden en zou dit dan mogen van de KNGF??????


Kon je degene die met het pupje liep niet direct aanspreken? Dan was het meteen duidelijk geweest..

rocky1

Ongelezen berichtdoor rocky1 » 17/06/09 17:00

:mad: Nee jammer genoeg niet, kon er niet goed bijkomen omdat ik nog in de auto zat op iets verdere afstand. :evil:

Ossiepossie

Ongelezen berichtdoor Ossiepossie » 18/06/09 02:10

Ik vind dat nog al heftig.... met zo'n jonge hond zo'n afstand lopen! Het lijkt me dat je toch een hoop informatie krijgt over de groei en ontwikkeling van de pup dan zou je toch beter moeten weten zou ik zo denken.... socialisatie ok maar meelopen nee niet op die leeftijd...
maar ook vorige week tijden de vierdaagse hier zag ik het gebeuren hoor... te jonge honden die meeliepen en honden die liepen met een gangwerk die verrre van goed te noemen was....

Mijn kleine toy poedel had een makkie die heeft het meeste meegereden...10 km is voor hem echt veel te ver! maar hij genoot net zo veel als mijn lab hoor!

robertenmelissa

Ongelezen berichtdoor robertenmelissa » 18/06/09 14:46

Zoë is nu 8,5 mnd maar ik haal het niet in mijn hoofd om 10km met haar te gaan lopen.. misschien het andere uiterste, maar ik ben nu zo eentje die met haar hond aan de fiets loopt.. voor minimaal nog 4 à 5 maanden.. aan de fiets als in.. aan de springer lopen en de baas aan de andere kant van de fiets lopen.. Daar oefenen we nu mee en de baas gaat écht niet op de fiets zitten.. Je hoeft maar zo'n jaar erg voorzichtig te zijn met je pup.. daarna kan de lol beginnen.. fietsen/strand/langere wandeling etc (nog matig opbouwen).. waarom moet het dan altijd zo hard bij sommige mensen..
Is dat een stukje aandacht vragen van dat soort mensen of gewoon kortzichtig? :confused:

roef
Speurneus
Speurneus
Berichten: 10392
Lid geworden op: 30/09/08 11:29
Locatie: emmeloord

Ongelezen berichtdoor roef » 18/06/09 16:08

robertenmelissa schreef:Zoë is nu 8,5 mnd maar ik haal het niet in mijn hoofd om 10km met haar te gaan lopen.. misschien het andere uiterste, maar ik ben nu zo eentje die met haar hond aan de fiets loopt.. voor minimaal nog 4 à 5 maanden.. aan de fiets als in.. aan de springer lopen en de baas aan de andere kant van de fiets lopen.. Daar oefenen we nu mee en de baas gaat écht niet op de fiets zitten.. Je hoeft maar zo'n jaar erg voorzichtig te zijn met je pup.. daarna kan de lol beginnen.. fietsen/strand/langere wandeling etc (nog matig opbouwen).. waarom moet het dan altijd zo hard bij sommige mensen..
Is dat een stukje aandacht vragen van dat soort mensen of gewoon kortzichtig? :confused:


ik vind je iets te kort door de bocht zo :) toen roef geblesseerd was aan zijn poot(verrekte kruisband)moest hij van de specialist rechtlijnige beweging krijgen en hij moest dus naast de fiets lopen.roef was toen ook 8,5 maand oud.daarvoor hield ik me ook keurig aan de regels(niet te lang lopen niet te veel stoeien en zeker niet met grote honden,niet op het mulle zand lopen etc etc)maar rechtlijnige beweging is gewoon erg goed voor een hond,en met mate op gebouwd is fietsen van af een maand of 7 echt niet zo erg als gedacht.
maar idd over het mulle strandzand laten jakkeren en uren lange wandelingen waren hier tot voor kort ook een grote nee
:blondkopje: Roef (Matcho) 18-04-2008
:blondkopje: James(Sallyjo`s sunbeam jamie)overleden
:blondkopje: Hidde(Charly van Foreburg) 12-01-2012

robertenmelissa

Ongelezen berichtdoor robertenmelissa » 18/06/09 19:31

dat was misschien idd iets te kort door de bocht.. :oops: De grens van een jaar wordt veelal aangehouden omdat niet iedereen goed kan inschatten wat wel en niet kan voor een pupperd. Het gevaar is vaak dat men te snel, te ver te bochtig gaat rijden. Wanneer een hondje een jaar of ouder is kan hij/zij wat meer hebben. Uiteraard wanneer je het heel kalm aan doet zal het vast goed gaan..
Al zal ik eerder dan aan raden om te gaan hardlopen dan loop je iets minder snel te hard, te lang en te kort gedraaid.. Moet de baas maar net zin in hebben hè 8)

roef
Speurneus
Speurneus
Berichten: 10392
Lid geworden op: 30/09/08 11:29
Locatie: emmeloord

Ongelezen berichtdoor roef » 18/06/09 21:27

robertenmelissa schreef:dat was misschien idd iets te kort door de bocht.. :oops: De grens van een jaar wordt veelal aangehouden omdat niet iedereen goed kan inschatten wat wel en niet kan voor een pupperd. Het gevaar is vaak dat men te snel, te ver te bochtig gaat rijden. Wanneer een hondje een jaar of ouder is kan hij/zij wat meer hebben. Uiteraard wanneer je het heel kalm aan doet zal het vast goed gaan..
Al zal ik eerder dan aan raden om te gaan hardlopen dan loop je iets minder snel te hard, te lang en te kort gedraaid.. Moet de baas maar net zin in hebben hè 8)


:D haha dat gaat hem hier in ieder geval niet worden dat hard lopen :oops:
:blondkopje: Roef (Matcho) 18-04-2008
:blondkopje: James(Sallyjo`s sunbeam jamie)overleden
:blondkopje: Hidde(Charly van Foreburg) 12-01-2012

Fallyn

Ongelezen berichtdoor Fallyn » 29/08/10 11:35

Ik heb meteen te horen gekregen bij het begin van Fallyn dat ze maar 5min, per maand dat ze oud is mag lopen.
Dus bij 1 maand mocht ze maar 5 min, wandelen per keer, 2 maanden 10, 3 maanden 15, 4 maanden 20, 5 maanden 25, 6 maanden 30

Maar allemaal wel op rustig tempo en als ze moe is meteen stoppen
Ook mocht ze pas vanaf een half jaar traplopen (aangezien ik zelf in een rolstoel zit was dat geen probleem)


Terug naar “De Labrador als assistentiehond”