dierenwelzijn

Plaats hier verhalen van de Labradors die minder geluk hebben gehad in hun leven. Het is verboden om schokkende foto's of filmpjes direct op het forum te zetten, bij eventuele doorverwijzing erbij zetten dat de link schokkende beelden bevat!
banjer

dierenwelzijn

Ongelezen berichtdoor banjer » 08/12/11 22:53

Hallo allemaal.....de donkere dagen zijn weer aangetreden dus ik heb weer tijd en zin om achter de pc te kruipen. Ik ben paar maandjes niet geweest en ga weer een poging doen om door al die berichten heen te komen. Ik heb echter wel een vraag om hulp. En volgens mij zit ik op dit forum deels wel goed met alle dierenliefhebbers.

Ik heb de volgende vraag:
Mijn dochter volgt een studie en wil zich compleet gaan richten op het welzijn van dieren en dierenleed. Nu denk ik dat iedereen daar wel beeld en geluid bij heeft maar het is erg moeilijk om door de bomen het bos te zien. Er zijn tal van voorbeelden te noemen van verwaarlozing tot mishandeling en hufterig gedrag jegens dieren. In groter verband kun je denken aan de broodfokkerij en/of de walgelijke dierenporno/sex. Wie kan ons helpen nog meer voorbeelden aan te geven van structurele dierenmisstanden op zowel individueel vlak of georganiseerd vlak. Waar zij beetje vandaan wil blijven is de discussie over bio-industrie...etc of de discussie of je nou wel of niet een kippebout moet eten. Het gaat dus echt omtrent de aanpak van dierenmishandeling/misstanden waarbij het welzijn van dieren in zijn algemeenheid centraal staat. Indien je goede ideeen hebt of anderszins stuur dan graag een prive bericht. Bij voorbaat hartelijk dank.

Ps met onze Banjer en Lucky gaat het prima. Het is bijna genant om te zeggen dat we van onze labrador een knuffel hebben gemaakt. Hij is op dit moment aan het puberen en vreselijk ondeugend. Hij wordt denk ik later opgeleid om bij de vuilophaaldienst te gaan werken want er is geen leeg blikje of plastic flesje op straat veilig of hij raapt ze op en neemt ze mee naar huis waar ik ze bij het binnengaan keurig in de grijze bak gooi. We gaan er maar een grijze kliko bijbestellen.

groetjes desiree

Muiske
Grote hondenneus
Grote hondenneus
Berichten: 822
Lid geworden op: 17/06/11 10:03
Locatie: Breda

Ongelezen berichtdoor Muiske » 09/12/11 22:04

Misschien is het een goed idee om eens aan te kloppen bij de dierenpolitie? Die hebben alle informatie voor haar en zijn vast wel bereid om haar te helpen. Zou het gewoon proberen.

Anjess

Ongelezen berichtdoor Anjess » 10/12/11 13:50

De Dierenbescherming kan haar zeker een heel eind op weg helpen.Zij hebben immers dagelijks met dierenmishandeling,verwaarlozing enz enz te maken.Je kunt het nummer gewoon google-en.Veel succes!!En knap hoor dat ze dit gaat doen,neem mijn petje voor haar af :applaus:

Agnes

Ongelezen berichtdoor Agnes » 11/12/11 04:05

Ik snap je vraag niet zo goed? Welzijn kun je zo groot maken als je zelf wilt. En wat voor studie doet ze nu dan? En wat wil je met onze antwoorden?

dingen waar je aan kunt denken:
opvoeding, alleen thuis laten, voeding, opleiding, training, reizen, uitlaten (hoe lang, hoe ver laten lopen), speelkameraadjes, dierenartsbezoekjes... en zo kan ik echt nog wel even doorgaan...

Gebruikersavatar
francis v
Middelgrote hondenneus
Middelgrote hondenneus
Berichten: 406
Lid geworden op: 29/05/11 11:16
Locatie: voorburg

Ongelezen berichtdoor francis v » 16/12/11 21:32

Dierenambulances hebben ook meer dan genoeg informatie ook soms over de achtergrond van zo'n schrijnend dierenleed verhaal.

Ik wens je dochter veel succes bij haar studie..
Labradorliefde was een groot geluk in mijn leven


Terug naar “Lab-leed”