Pagina 2 van 6

Geplaatst: 21 nov 2011, 13:03
door lucievd
Ik zat er aan te denken om hier het een en ander te bestellen:
http://gelukkigdier.nl/N_frame.html?htt ... igdier.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;

Als je dan bij alle verse producten kijkt en dan spiervlees, maakt het dan nog uit welk spiervlees ik bestel?
En hoe zit het met bijv. runder of lamspens? Kan ik dat ook 1 dag in de week geven of daarmee ook wachten tot hij volledig van brok af is?

Geplaatst: 21 nov 2011, 14:30
door Jutta
Chester krijgt de wekelijkse hoeveelheid vis verdeeld want alles in een keer is 100 % diarree. (Het duurde wel even voordat we het doorhadden maar nu gaat het super). Als je een menu wilt samenstellen moet je ervoor zorgen dat je minstens 5 diersoorten hebt en dat kan verdeeld zjin over bot en spiervlees. Hierover kan je ook heel veel lezen op barfplaats.
Volgens mij kun je pens tussendoor wel geven maar je moet natuurlijk de hoeveelheid weten.

Geplaatst: 21 nov 2011, 14:34
door lucievd
Ja ik ben nog niet van plan om compleet over te schakelen.
Ik wil gewoon eerst wat dingetjes tussendoor geven. Dus bijvoorbeeld 2 of 3 dagen in de week wat eendennekken, of een runderstrot, dat soort dingen. En dan dus met wat spiervlees.
Ik heb de rekenhulp ook wel gezien op BP, weet alleen niet of dat wel allemaal nodig is als ik maar 2 of 3x per week wat geef aan Flits.
Omdat ik de rest van de dagen een complete KVV geef.
Dus misschien dat het dan niet zo nauw komt met de percentages?
En qua hoeveelheid kan ik zo even berekenen.

Geplaatst: 21 nov 2011, 14:39
door Jutta
heb je weleens op barfplaats een topic geopend met deze vraag. Je krijgt hier zeker veel informatie over van hele ervaren barfers.

Geplaatst: 21 nov 2011, 14:42
door lucievd
Nee nog niet, heb al wel veel topics gelezen en wilde vandaag wat plaatsen, maar moest me nog registeren.
Dus wacht nog even op goedkeuring.
Dan zal ik daar ook even mijn situatie schetsen en vragen om advies :)

Geplaatst: 21 nov 2011, 14:45
door Jutta
Ik heb toen ook gewoon maar een voorbeeldmenu geplaatst en daar kwamen gelijk reacties op dus voor mij was het een hulp. Ik wens je alvast veel succes en je komt er zeker uit. Nou dan krijgt Flits binnenkort iets heeeeel lekkers.

Geplaatst: 21 nov 2011, 15:02
door Roos
Pens kun je rustig eens geven tussendoor en qua spiervleessoort maakt het niets uit wat je geeft :wink:
Liever geen varkensvlees, maar dat wist je ws al.

Geplaatst: 21 nov 2011, 15:11
door roef
Roos schreef:
roef schreef:kalkoennekken zou ik nog heel even laten wat ze zijn. die zijn vrij hard en daar zijn de meningen nogal over verdeeld op barfplaats om ze nu wel of niet te voeren.
ik heb ze 1 x besteld en de honden vonden ze erg lekker,maar door dat er voor gewaarschuwd wordt durf ik ze niet meer te voeren.
Wat is de waarschuwing Miranda?
ze zouden erg splinteren en scherp zijn,maar een vriendin van me voert het haar 3 honden ook en die heeft nergens last van.ook roef een james hadden geen rare dingen met die nekken.
maar ik ben denk ik te voorzichtig :oops: ,mischien gewoon weer bestellen bij lupa,want het is wel erg leuk voor de variatie :wink:

Geplaatst: 21 nov 2011, 15:24
door Els
Ik voer om die reden dus ook geen kalkoen nekken meer. Ik ben een angsthaas met voeren, blijf er toch altijd al bij en zeker na het lezen van dat soort berichten kies ik liever voor wat anders.

Geplaatst: 21 nov 2011, 15:38
door Roos
roef schreef:
Roos schreef:
roef schreef:kalkoennekken zou ik nog heel even laten wat ze zijn. die zijn vrij hard en daar zijn de meningen nogal over verdeeld op barfplaats om ze nu wel of niet te voeren.
ik heb ze 1 x besteld en de honden vonden ze erg lekker,maar door dat er voor gewaarschuwd wordt durf ik ze niet meer te voeren.
Wat is de waarschuwing Miranda?
ze zouden erg splinteren en scherp zijn,maar een vriendin van me voert het haar 3 honden ook en die heeft nergens last van.ook roef een james hadden geen rare dingen met die nekken.
maar ik ben denk ik te voorzichtig :oops: ,mischien gewoon weer bestellen bij lupa,want het is wel erg leuk voor de variatie :wink:
Als ik een bv kipkarkas bekijk ziet dat er ook op sommige plekken erg scherp uit, en zou alle bot op het moment dat het gekraakt wordt niet splinteren?
Het lijkt mij sterk dat een gekraakte kipkarkas bv niet splintert :confused:
Het is het enige van kalkoen wat ik wel voer, het spiervlees vind ik wat prijzig :oops: en grotere onderdelen te hard maar de nekken vind ik goed te doen.
Ik had van de week een nek met het kopje er nog aan, dat is niet groter dan een konijnenkopje, dat de nekken dan te hard zijn lijkt mij dan weer sterk.
Maar gewoon lekker doen waar je je goed bij voelt, dan blijft het een fijne manier van voeren :wink:

Geplaatst: 21 nov 2011, 17:14
door lucievd
Hoe doen jullie het met proportioneren en ontdooien?
Heb nu besteld: eendennekken, wat verschillend spiervlees, runderpens en haring.
Als ik de bestelling binnenkrijg wil ik graag alles gelijk in de juiste hoeveelheid in zakjes of bakjes doen.
Hoe doen jullie dat? Die nekken en het vis kun je wel gewoon pakken denk ik en dat laat je ook heel lijkt me, maar zoals bijv. die penslap die moet bij mij nog in stukjes en het spiervlees denk ik ook. Laat je dat dan eerst ontdooien voordat je het kan verdelen of is er een andere (handige) manier?

En als je van plan bent om 's ochtends een portie te geven, hoe ver van te voren moet je het dan laten ontdooien? (Ik ontdooi KVV altijd in de koelkast, dus dat wil ik met dit ook gaan doen).

En klopt het dat je bij een hond tot 12 maanden nog het beste 2x per dag kan voeren ipv 1x per dag? Dit las ik namelijk op barfplaats, maar er stond wel dat het een advies was. Dus ik weet niet of het echt iets uitmaakt of dat het meer mening is?

Alvast weer bedankt, heb erg veel aan jullie antwoorden!

Geplaatst: 21 nov 2011, 17:38
door Els
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 081.0.html" onclick="window.open(this.href);return false;

of

http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 080.0.html" onclick="window.open(this.href);return false;


Ik gooi 1x per week alles in een tas onderin de vriezer en dat levert dagelijks een verassing op wat er in de bak beland.
'sMorgens ontdooien voor de avond en s avonds voor de volgende dag.

Geplaatst: 21 nov 2011, 17:59
door Jo-Ann
Ik heb nog een vriezer staan, wilde ik nog op MP zetten, misschien heb je belang?
Het is zo'n 4-kante, 55x55 ongeveer

Geplaatst: 21 nov 2011, 18:56
door lucievd
Jo-Ann schreef:Ik heb nog een vriezer staan, wilde ik nog op MP zetten, misschien heb je belang?
Het is zo'n 4-kante, 55x55 ongeveer
Ik denk dat ik liever gelijk een grotere koop, kan ik later lekker veel tegelijk inslaan, maar in ieder geval lief dat je het aan me vroeg!

Geplaatst: 22 nov 2011, 09:20
door Jutta
als wij de bestelling binnen krijgen laten we eerst alles even uit de vriezer. Dan kan het een beetje ontdooien en is ook beter bewerkbaar. Spiervlees kan ook een beetje bevroren goed met een mes gesneden worden, gaat zelfs heel makkelijk. Wij gaan altijd porties maken van Spiervlees, Bot etc. dan moet je wel weten hoeveel je per dag nodig hebt. Die zakjes haal ik s'avonds uit de vriezer voor de volgende dag.\
Wij hebben vaak gemalen pens en dat is heel handig te portioneren. De penslap moet je denk ik ook even laten ontdooien om hem in porties te kunnen doen.
Wij verdelen alles en ik doe in een la bot, in de andere spier en dan heb ik een la met vis, orgaan en pens. Dus s'avonds per la een zakje eruit, is heel makkelijk. Duurde wel even voordat ik het zo had. Je gaat wel een voor jou praktische en makkelijke manier vinden. Je bent in ieder geval goed bezig.