Geplaatst: 16 feb 2008, 12:35
vanmorgen kippenlevertjes 400gr.
Vanavond kwartel en pens 400gr.
Vanavond kwartel en pens 400gr.
Het gezelligste Labradorforum van Nederland en België!
https://www.labradorforum.nl/
Inderdaad vreemd.mugo schreef:KVV.
Vind het nogal vreemd dat ik twijfel dat hier neer te zetten, maar goed.
He, he, ik had van jou toch wel wat opbouwende kritiek verwachtLousje schreef:John P. schreef:Vanaf maandag ga ik met dit 2 weken menu beginnen.
ma
150 gr lamshart
150 gr kippenmagen
150 gr rundernier
150 gr runderlever
di
600 gr kuikenbouten of runderstrot (ligt eraan of ik strot nog kan krijgen)
wo
600 gr paardenvlees
do
600 gr kipkarkas
vr
1 kilo pens
za
600 rundersnijlingen/rundergehakt
zon
1 zalmkop
ma
150 gr kippenharten
150 gr kippenmagen
150 gr rundernier
150 gr runderlever
di
hele kip (900 gram)
wo
600 gr paardenvlees
do
600 gr konijnenvoorpoten
vr
1 kilo pens
za
600 rundersnijlingen/rundergehakt
zon
600 gr sardines
Cool he?![]()
Wie nog commentaar heeft, kan het nu geven of voor altijd zwijgen![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
John P. schreef:BoeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeBowie schreef:Vandaag kvv.![]()
Oh ja klopt, jij dan ook, he!?mugo schreef:John P. schreef:BoeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeBowie schreef:Vandaag kvv.![]()
De variatie van diersoorten ziet en menu ziet er goed uit hoorJohn P. schreef:Vanaf maandag ga ik met dit 2 weken menu beginnen.
ma
150 gr lamshart
150 gr kippenmagen
150 gr rundernier
150 gr runderlever
di
600 gr kuikenbouten of runderstrot (ligt eraan of ik strot nog kan krijgen)
wo
600 gr paardenvlees
do
600 gr kipkarkas
vr
1 kilo pens
za
600 rundersnijlingen/rundergehakt
zon
1 zalmkop
ma
150 gr kippenharten
150 gr kippenmagen
150 gr rundernier
150 gr runderlever
di
hele kip (900 gram)
wo
600 gr paardenvlees
do
600 gr konijnenvoorpoten
vr
1 kilo pens
za
600 rundersnijlingen/rundergehakt
zon
600 gr sardines
Cool he?![]()
Wie nog commentaar heeft, kan het nu geven of voor altijd zwijgen
Bedankt voor de kritische blik, I appreciate.fmsijtsma schreef:De variatie van diersoorten ziet en menu ziet er goed uit hoorJohn P. schreef:Vanaf maandag ga ik met dit 2 weken menu beginnen.
ma
150 gr lamshart
150 gr kippenmagen
150 gr rundernier
150 gr runderlever
di
600 gr kuikenbouten of runderstrot (ligt eraan of ik strot nog kan krijgen)
wo
600 gr paardenvlees
do
600 gr kipkarkas
vr
1 kilo pens
za
600 rundersnijlingen/rundergehakt
zon
1 zalmkop
ma
150 gr kippenharten
150 gr kippenmagen
150 gr rundernier
150 gr runderlever
di
hele kip (900 gram)
wo
600 gr paardenvlees
do
600 gr konijnenvoorpoten
vr
1 kilo pens
za
600 rundersnijlingen/rundergehakt
zon
600 gr sardines
Cool he?![]()
Wie nog commentaar heeft, kan het nu geven of voor altijd zwijgen.
Naar mijn mening zou ik toch het percentage spiervlees nog iets opschroeven en iets minder bot en orgaan geven. Beschouw dit maar als een kanttekening en niet als commentaar![]()
![]()
:, Ik zou uitgaan van 15% bot, 15% orgaan en 70% spiervlees. Eventuele extra toevoegingen zoals een eitje, groenten o.i.d. zou ik niet meeberekenen.
Week 1
bot 20%
orgaan 20%
spiervlees 60%
(pens en zalmkop aangezien als complete maaltijd)
(als je de zalmkop meerekend wordt je botpercentage nog hoger)
Week 2
bot 25%
orgaan 20%
spiervlees 55%
(pens en sardines aangezien als complete maaltijd)
(als je de sardines meerekend wordt je botpercentage nog hoger)
Overigens heeft CJ van een kalkoennekje genoten
Voorbeeld botberekening week 1:John P. schreef: Bedankt voor de kritische blik, I appreciate.
Ik heb begrepen dat ik op deze %'s uitkwam:
Spiervlees: 65,2%
Orgaan: 20,2%
Bot: 14,6%
Pens aparte maaltijd.
Ik moet er wel bijzeggen dat er vrij veel (spier)vlees aan de karkassen, konijnenpoten en strotten zit. Misschien zit daar het verschil in?
Duidelijk, dank je wel.fmsijtsma schreef:Voorbeeld botberekening week 1:John P. schreef: Bedankt voor de kritische blik, I appreciate.
Ik heb begrepen dat ik op deze %'s uitkwam:
Spiervlees: 65,2%
Orgaan: 20,2%
Bot: 14,6%
Pens aparte maaltijd.
Ik moet er wel bijzeggen dat er vrij veel (spier)vlees aan de karkassen, konijnenpoten en strotten zit. Misschien zit daar het verschil in?
Pens, zalmkop (week 1) kun je als complete maaltijden beschouwen en dus buiten je berekening laten. Daarnaast ben ik er van uitgegaan dat het vleesbot 50% bot en 50% vlees is. (gemiddeld kom je hier meestal wel op uit).
In week 1 geef je 1200gr vleesbot (kuikenbout en kipkarkas). Dit is dus 600gr bot (50% van 1200gr. vleesbot) verdeeld over 5 dagen (immers zalmkop en pens zijn compleet).
Percentages kun je dan uitrekenen over de dagen (5x niet compleet en 2x compleet) waar je niet compleet voert. Omgerekend is dit dan 5 dagen x 600gr. dagelijkse voeding is een totaal van 3000gr. voeding.
Dus 600gr bot van 3000gr totaal is 20%.
![]()
![]()
hopelijk begrijp je mijn uitleg!
![]()
![]()
![]()
Ps. in week 2 weet ik niet of de hele kip nog organen etc bevat dus daarom heb ik deze niet als compleet berekend.