Pagina 20 van 316

Geplaatst: 16 feb 2008, 12:35
door -kim-
vanmorgen kippenlevertjes 400gr.
Vanavond kwartel en pens 400gr.

Geplaatst: 16 feb 2008, 13:20
door mugo
KVV.
Vind het nogal vreemd dat ik twijfel dat hier neer te zetten, maar goed.

Geplaatst: 16 feb 2008, 13:54
door John P.
mugo schreef:KVV.
Vind het nogal vreemd dat ik twijfel dat hier neer te zetten, maar goed.
Inderdaad vreemd.

Geplaatst: 16 feb 2008, 13:57
door John P.
Lousje schreef:
John P. schreef:Vanaf maandag ga ik met dit 2 weken menu beginnen.

ma
150 gr lamshart
150 gr kippenmagen
150 gr rundernier
150 gr runderlever
di
600 gr kuikenbouten of runderstrot (ligt eraan of ik strot nog kan krijgen)
wo
600 gr paardenvlees
do
600 gr kipkarkas
vr
1 kilo pens
za
600 rundersnijlingen/rundergehakt
zon
1 zalmkop

ma
150 gr kippenharten
150 gr kippenmagen
150 gr rundernier
150 gr runderlever
di
hele kip (900 gram)
wo
600 gr paardenvlees
do
600 gr konijnenvoorpoten
vr
1 kilo pens
za
600 rundersnijlingen/rundergehakt
zon
600 gr sardines

Cool he? 8)
Wie nog commentaar heeft, kan het nu geven of voor altijd zwijgen :D
:eusashhh: :eusashhh: :eusashhh: :eusashhh: :eusashhh: :hehehe:
He, he, ik had van jou toch wel wat opbouwende kritiek verwacht :(

Geplaatst: 16 feb 2008, 14:01
door mugo
John P. schreef:
Bowie schreef:Vandaag kvv. :oops:
Boeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :smackBottom: :ban:

Geplaatst: 16 feb 2008, 14:04
door John P.
mugo schreef:
John P. schreef:
Bowie schreef:Vandaag kvv. :oops:
Boeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :smackBottom: :ban:
Oh ja klopt, jij dan ook, he!?

:smackBottom:

:D

Geplaatst: 16 feb 2008, 15:16
door arja
Vandaag Bibi en ze hebben voor het eerst een paar kippennekken gehad, gekocht bij het ic Wolphaertsbocht in Rotterdam.
:) vonden ze heerlijk :D

Geplaatst: 16 feb 2008, 21:13
door yari
Wilde geplukte fazant, waarvan enkel de borstfilet mist met een groentemixje en een een ingevroren Kong met geitensnippers.

Geplaatst: 16 feb 2008, 21:58
door Bowie
De bedoeling was zalmkop, maar hij had geen zin, morgen mag hij het nog eens proberen. 8)

Geplaatst: 16 feb 2008, 22:07
door fmsijtsma
John P. schreef:Vanaf maandag ga ik met dit 2 weken menu beginnen.

ma
150 gr lamshart
150 gr kippenmagen
150 gr rundernier
150 gr runderlever
di
600 gr kuikenbouten of runderstrot (ligt eraan of ik strot nog kan krijgen)
wo
600 gr paardenvlees
do
600 gr kipkarkas
vr
1 kilo pens
za
600 rundersnijlingen/rundergehakt
zon
1 zalmkop

ma
150 gr kippenharten
150 gr kippenmagen
150 gr rundernier
150 gr runderlever
di
hele kip (900 gram)
wo
600 gr paardenvlees
do
600 gr konijnenvoorpoten
vr
1 kilo pens
za
600 rundersnijlingen/rundergehakt
zon
600 gr sardines

Cool he? 8)
Wie nog commentaar heeft, kan het nu geven of voor altijd zwijgen :D
De variatie van diersoorten ziet en menu ziet er goed uit hoor :) .

Naar mijn mening zou ik toch het percentage spiervlees nog iets opschroeven en iets minder bot en orgaan geven. Beschouw dit maar als een kanttekening en niet als commentaar :D :) :wink: :, Ik zou uitgaan van 15% bot, 15% orgaan en 70% spiervlees. Eventuele extra toevoegingen zoals een eitje, groenten o.i.d. zou ik niet meeberekenen.

Week 1
bot 20%
orgaan 20%
spiervlees 60%
(pens en zalmkop aangezien als complete maaltijd)
(als je de zalmkop meerekend wordt je botpercentage nog hoger)

Week 2
bot 25%
orgaan 20%
spiervlees 55%
(pens en sardines aangezien als complete maaltijd)
(als je de sardines meerekend wordt je botpercentage nog hoger)

Overigens heeft CJ van een kalkoennekje genoten :)

Geplaatst: 16 feb 2008, 23:49
door rimanime
Hier hebben ze morgen éénhapskwartels :lol: Vergissing in de grote van deze diertjes.......Ik vul e.e.a. aan met kip :wink:

Geplaatst: 17 feb 2008, 00:08
door John P.
fmsijtsma schreef:
John P. schreef:Vanaf maandag ga ik met dit 2 weken menu beginnen.

ma
150 gr lamshart
150 gr kippenmagen
150 gr rundernier
150 gr runderlever
di
600 gr kuikenbouten of runderstrot (ligt eraan of ik strot nog kan krijgen)
wo
600 gr paardenvlees
do
600 gr kipkarkas
vr
1 kilo pens
za
600 rundersnijlingen/rundergehakt
zon
1 zalmkop

ma
150 gr kippenharten
150 gr kippenmagen
150 gr rundernier
150 gr runderlever
di
hele kip (900 gram)
wo
600 gr paardenvlees
do
600 gr konijnenvoorpoten
vr
1 kilo pens
za
600 rundersnijlingen/rundergehakt
zon
600 gr sardines

Cool he? 8)
Wie nog commentaar heeft, kan het nu geven of voor altijd zwijgen :D
De variatie van diersoorten ziet en menu ziet er goed uit hoor :) .

Naar mijn mening zou ik toch het percentage spiervlees nog iets opschroeven en iets minder bot en orgaan geven. Beschouw dit maar als een kanttekening en niet als commentaar :D :) :wink: :, Ik zou uitgaan van 15% bot, 15% orgaan en 70% spiervlees. Eventuele extra toevoegingen zoals een eitje, groenten o.i.d. zou ik niet meeberekenen.

Week 1
bot 20%
orgaan 20%
spiervlees 60%
(pens en zalmkop aangezien als complete maaltijd)
(als je de zalmkop meerekend wordt je botpercentage nog hoger)

Week 2
bot 25%
orgaan 20%
spiervlees 55%
(pens en sardines aangezien als complete maaltijd)
(als je de sardines meerekend wordt je botpercentage nog hoger)

Overigens heeft CJ van een kalkoennekje genoten :)
Bedankt voor de kritische blik, I appreciate.
Ik heb begrepen dat ik op deze %'s uitkwam:
Spiervlees: 65,2%
Orgaan: 20,2%
Bot: 14,6%
Pens aparte maaltijd.

Ik moet er wel bijzeggen dat er vrij veel (spier)vlees aan de karkassen, konijnenpoten en strotten zit. Misschien zit daar het verschil in?

Geplaatst: 17 feb 2008, 02:23
door fmsijtsma
John P. schreef: Bedankt voor de kritische blik, I appreciate.
Ik heb begrepen dat ik op deze %'s uitkwam:
Spiervlees: 65,2%
Orgaan: 20,2%
Bot: 14,6%
Pens aparte maaltijd.

Ik moet er wel bijzeggen dat er vrij veel (spier)vlees aan de karkassen, konijnenpoten en strotten zit. Misschien zit daar het verschil in?
Voorbeeld botberekening week 1:
Pens, zalmkop (week 1) kun je als complete maaltijden beschouwen en dus buiten je berekening laten. Daarnaast ben ik er van uitgegaan dat het vleesbot 50% bot en 50% vlees is. (gemiddeld kom je hier meestal wel op uit).



In week 1 geef je 1200gr vleesbot (kuikenbout en kipkarkas). Dit is dus 600gr bot (50% van 1200gr. vleesbot) verdeeld over 5 dagen (immers zalmkop en pens zijn compleet).

Percentages kun je dan uitrekenen over de dagen (5x niet compleet en 2x compleet) waar je niet compleet voert. Omgerekend is dit dan 5 dagen x 600gr. dagelijkse voeding is een totaal van 3000gr. voeding.

Dus 600gr bot van 3000gr totaal is 20%.

:lol: :D :lol: hopelijk begrijp je mijn uitleg! :lol: :D :lol:


Ps. in week 2 weet ik niet of de hele kip nog organen etc bevat dus daarom heb ik deze niet als compleet berekend :wink: .

Geplaatst: 17 feb 2008, 02:36
door fmsijtsma
Trouwens John..... als je een aantal keer een menuutje heb gemaakt gebruik je die eigenlijk niet meer. Je weet de hoeveelheden bot, vlees en orgaan en daar kun je voor het invriezen op portioneren. Uiteindelijk wordt het volgens mij een gevoelskwestie.

Geplaatst: 17 feb 2008, 10:32
door John P.
fmsijtsma schreef:
John P. schreef: Bedankt voor de kritische blik, I appreciate.
Ik heb begrepen dat ik op deze %'s uitkwam:
Spiervlees: 65,2%
Orgaan: 20,2%
Bot: 14,6%
Pens aparte maaltijd.

Ik moet er wel bijzeggen dat er vrij veel (spier)vlees aan de karkassen, konijnenpoten en strotten zit. Misschien zit daar het verschil in?
Voorbeeld botberekening week 1:
Pens, zalmkop (week 1) kun je als complete maaltijden beschouwen en dus buiten je berekening laten. Daarnaast ben ik er van uitgegaan dat het vleesbot 50% bot en 50% vlees is. (gemiddeld kom je hier meestal wel op uit).



In week 1 geef je 1200gr vleesbot (kuikenbout en kipkarkas). Dit is dus 600gr bot (50% van 1200gr. vleesbot) verdeeld over 5 dagen (immers zalmkop en pens zijn compleet).

Percentages kun je dan uitrekenen over de dagen (5x niet compleet en 2x compleet) waar je niet compleet voert. Omgerekend is dit dan 5 dagen x 600gr. dagelijkse voeding is een totaal van 3000gr. voeding.

Dus 600gr bot van 3000gr totaal is 20%.

:lol: :D :lol: hopelijk begrijp je mijn uitleg! :lol: :D :lol:


Ps. in week 2 weet ik niet of de hele kip nog organen etc bevat dus daarom heb ik deze niet als compleet berekend :wink: .
Duidelijk, dank je wel.
Ik denk dat ik sowieso de hoeveelheden iets moet verhogen.
Brego is een jonge hond in de groei en Kairo weegt 34 kg.
600 gr per dag is daarom waarschijnlijk iets te weinig.
Ik kan dan de hoeveelheid spiervlees iets verhogen, dan kom ik wel goed uit met het % spiervlees.