Mijn eerste koekjes
Geplaatst: 06 okt 2013, 17:17
Vanmiddag voor het eerst zelf beloningskoekjes gemaakt.
In eerste instantie twijfelde ik of het wel een goed idee was omdat er redelijk veel bloem in zit maar dat zit in de kant en klaar gekochte snacks ook en nu weet ik tenminste wat er nog meer in zit.
Deeg gemaakt zoals pastadeeg met bloem olijfolie en ei, daar komt dan wat gedroogde peterselie bij en een mengeling van gecutterde knoflook met ..... (naar keuze).
Keuze kan dan kip, blikje vis, vlees, orgaan of gelijk wat de hond lekker vind zijn, je kan naar hartenlust combineren.
Het recept zei uitrollen tot ongeveer een halve centimeter dik daar dan vormpjes uitdrukken maar ik heb het in blokjes gesneden van om en bij de halve centimeter.
20 minuutjes in de oven op 180°, laten afkoelen en er is er eentje niet meer weg te slaan van het lekkers.
Volgende keer draai ik het door de lasagne roller en snij ze nog iets kleiner want dat lijkt mij een beter formaat voor de hap-slik-weg-beloning.
In eerste instantie twijfelde ik of het wel een goed idee was omdat er redelijk veel bloem in zit maar dat zit in de kant en klaar gekochte snacks ook en nu weet ik tenminste wat er nog meer in zit.
Deeg gemaakt zoals pastadeeg met bloem olijfolie en ei, daar komt dan wat gedroogde peterselie bij en een mengeling van gecutterde knoflook met ..... (naar keuze).
Keuze kan dan kip, blikje vis, vlees, orgaan of gelijk wat de hond lekker vind zijn, je kan naar hartenlust combineren.
Het recept zei uitrollen tot ongeveer een halve centimeter dik daar dan vormpjes uitdrukken maar ik heb het in blokjes gesneden van om en bij de halve centimeter.
20 minuutjes in de oven op 180°, laten afkoelen en er is er eentje niet meer weg te slaan van het lekkers.
Volgende keer draai ik het door de lasagne roller en snij ze nog iets kleiner want dat lijkt mij een beter formaat voor de hap-slik-weg-beloning.