Pagina 1 van 1

Kalkoennekken drogen

Geplaatst: 16 okt 2013, 18:37
door jazz
Ik kan bij de lokale poelier voor een prijsje kalkoennekken kopen.
Om niet alles in de vriezer te moeten steken dacht ik een deel te drogen.
Nu heb ik hier al verschillende berichten gelezen waar sprake is van het drogen van kippennekken en wou eens informeren naar de ervaringen hiermee en ook of er al iemand kalkoennekken in de droger gestopt heeft.

Geplaatst: 16 okt 2013, 21:52
door rimanime
Geen ervaring. Ik vond kippennekken al een heel gedoe. Kreeg ze niet goed droog, dus aan de veel grotere kalkoennek waag ik mij niet :wink:

Geplaatst: 17 okt 2013, 10:31
door Els
Ik droog geen kalkoennekken. ten eerste omdat ze keihard zijn en ten tweede omdat het dagen gaat duren voor je ze door en door droog hebt. Je mag wel een flinke droogmachine hebben als je daar kalkoennekken op kwijt kunt.

Geplaatst: 17 okt 2013, 18:28
door jazz
Tnx voor de info

Vandaag de nekken aangekregen en die zijn idd behoorlijk groot.
Drogen lijkt me dan ook geen optie.
Het pakket bestond uit 7 kilo kalkoennekken, halve kilo kippennekken en 2 en een halve kilo kippenvleugels.

Kunnen die vleugels in de droger? Bij sommige zit het eindstuk er nog aan en dat zal volgens mij geen probleem zijn maar de meeste bestaan uit deel 2 met de twee beentjes en deel drie met 1 been waar nog een behoorlijk stuk vlees aan zit.
Ik dacht deel één en twee in de droger te stoppen en van het dikste stuk het vlees in stukjes van het bot te halen en dat mee te drogen.
De droger is gisteren gearriveerd en heb dus totaal geen ervaring met drogen.

suggesties zijn welkom.

Geplaatst: 22 okt 2013, 10:20
door Els
Ik zou lekker gaan beginnen met kipfilet drogen, kalkoenfilet is ook prima als beginners droog-materiaal. Niet te moeilijk doen. Kip en kalkoen drogen in ongeveer 8 uur, dus een nachtje aanzetten is het de volgende ochtend droog.

Geplaatst: 22 okt 2013, 13:19
door jazz
Vleugeltjes drogen was niet echt een succes.
Het bleef vettig aanvoelen, zelfs na meer dan 24 uur en dan nog de vliegen die daar op af kwamen, niet echt voor herhaling vatbaar.
Moet er wel bij vertellen dat de thermostaat slechts op 50° stond.
Filet daarentegen ging heel goed en de gehaktballetjes waren ook een schot in de roos.

Tip:
De filet had ik dun gesneden maar omdat het vlees recht uit de winkel kwam kon ik het naar mijn gevoel niet dun genoeg snijden.
Dan maar de deegrol bovengehaald en dan kan je de filet echt flinterdun uitrollen waardoor de droogtijd aanzienlijk korter is.
Na 2 uur kon je de stukjes al breken.