Aanschaf van onze pup

Plaats hier alle vragen over de aanschaf van een Labrador.
SNOOZ
Aanschaf van onze pup

Ongelezen berichtdoor SNOOZ » 09/01/18 13:25

Hallo iedereen,
Mijn vriendin en ik dal een tijdje om een hond te nemen vooral omdat ik dit al van kinds af al heel graag wou.
Onze plaats is zeker groot genoeg huis met een tuin waar hij buiten kan en rondom zijn grote velden waar we veel kunnen wandelen en spelen.
Het enige en misschien groot nadeel is dat we alle 2 full time werken op dit moment.
We begrijpen heel goed dat we veel met onze hond bezig gaan zijn en hebben hier ook heel veel zin in.
De hond zal vanaf 8 tot 1630 alleen zijn (eventueel kunnen we zorgen dat hij dan zowel binnen als buiten kan). Zolang hij klein is gaan we er wel voor zorgen dat er elke dag op de middag iemand langskomt om hem even uit te laten en beetje gezelschap te geven.
We weten dat dit dus niet ideaal is en hopelijk krijgen we toch wat positieve raad want in onze omgeving zeggen de meeste dat dit een slecht idee is,hoe graag we dit ook willen. Op internet is het ook niet echt duidelijk de ene zegt dat dit kan de andere dan weer niet. Maar we willen wel zekerheid dat we het beestje een heel gelukkig leven kunnen geven.
We zouden in de ochtend een half u wandelen en in de avond wandelen/lopen.
Hopelijk kunnen jullie ons helpen voor we deze belangrijke beslissing gaan nemen.
Groeten

Gebruikersavatar
Romke
Grote hondenneus
Grote hondenneus
Berichten:807
Lid geworden op:22/02/14 12:34

Re: Aanschaf van onze pup

Ongelezen berichtdoor Romke » 11/01/18 07:57

Hier zal je ook weer allerlei meningen krijgen.
Ik ben tegen

In de ochtend een half uurtje wandelen is niks, een volwassen hond heeft behoefte aan een flinke wandeling, liefst eentje waarbij hij los kan lopen.
Nu is het in de ochtend nog donker, dat betekend dat je hond na een lange nacht liggen een half uurtje aan een lijn kan lopen, en dan weer moet liggen of zichzelf een beetje vermaken in de tuin(geeft vaak verveling waardoor ze gaan slopen of graven) Tegen de tijd dat jullie weer thuis zijn is het zo goed als donker dus kan je ook niet naar het bos.
Hierbij ga ik dan uit van een volwassen hond.

Een pup kost nog veel meer tijd. Als jullie om acht uur weg gaan, is het veel te weinig als er pas rond de middag iemand langs komt, die 'even' komt om uit te laten en een 'beetje' gezelschap gaat geven
Een pup moet opgevoed en gesocialiseerd worden, is niet zindelijk. In het ergste geval duurt dit laatste enkele maanden.
Pups naar een pension oid is niet aan te raden, al helemaal niet naar een pension dat zegt speciale puppen uurtjes te doen, hiermee maak je je pup kapot.
Ook voor de binding is het goed om veel bij je pup te kunnen zijn en dit niet aan een ander over te laten, zo kan je samen echt iets gaan opbouwen


Terug naar “Aanschaf van een Labrador”