Verplaatsen bench

Stel jezelf en je labrador voor. Of je labje die je op korte termijn wilt aanschaffen.
Quattro
Snuffelneus
Snuffelneus
Berichten: 1
Lid geworden op: 04/01/19 17:10

Verplaatsen bench

Ongelezen berichtdoor Quattro » 04/01/19 17:41

Hallo,
Wij hebben vorige week een labrador pup gekocht (Teefje nu 5 weken oud) dat we binnen enkele weken mogen gaan halen bij de fokker.
Om even onze situatie te schetsen :
Wij zijn een koppel met een dochter van 20 jaar die nog thuis woont. Mijn ouders hebben sinds mijn geboorte altijd herdershonden gehad waar ik altijd mee voor gezorgd heb dus ik weet wel wat me ongeveer te wachten staat :D
We hebben de pup gekocht bij een familie die al 30 jaar met labradors werkt (dus zeker geen broodfokker) , met stamboom en alle nodige gezondheidscertificaten van de ouders enz ...
Ik werk fulltime maar ben in de weekends altijd thuis. Mijn vrouw werkt part-time in , en dochter studeert nog en is nog veel thuis.
Dus we zullen de hond moeten aanleren om af en toe alleen te zijn , maar dat zal dan maximum 3 uurtjes zijn gedurende 2 of 3 dagen per week.
Wij wonen in een Bel-etage met grote tuin en daar zit ik nog met een vraag over waar ik nu best de Bench zou zetten.
Een eerste mogelijkheid is dat de bench dus op de eerste verdieping komt te staan in de woonkamer. Voordeel daar is natuurlijk dat we de pup daar gemakkelijker zelf naar de bench kunnen leren gaan, en ze altijd bij ons in de buurt is.
Een tweede mogelijkheid is we de bench beneden plaatsen in een ruimte (5 X 3 meter) waar het heel rustig is, en vooral waar het veel koeler is in de zomer. Nog een voordeel is dat deze plaats aansluit op de tuin, en die ze daarna voor zichzelf kan gebruiken zonder dat ze teveel kan stukmaken.
Ik dacht om de bench de eerste maanden in de woonkamer te zetten zodat de pup niet te angstig wordt , maar eens wat ouder de bench te verplaatsen naar beneden om te slapen en voor wanneer we eens weg zijn.
Ik las echter op andere fora dat de bench verplaatsen niet aan te raden is omdat de hond teveel in verwarring zou brengen.
Iemand hier al ervaring mee ?

Gebruikersavatar
Knutselsmurf
Beheerder
Beheerder
Berichten: 3500
Lid geworden op: 03/11/07 14:02
Locatie: Smurfendorp
Contacteer:

Re: Verplaatsen bench

Ongelezen berichtdoor Knutselsmurf » 05/01/19 15:12

:welkom3:

Ik heb je toegevoegd als lid dus nu kan je in het hele forum posten ;)
Afbeelding Al smurfende, leert men!


Terug naar “Voorstellen”